Pribináček
Jeden z důvodů, proč dělám domácí pribináky je ten, že moje dítě sní ke svačině tak tři :D. A to úplně pomíjím složení kupovaných...

Ingredience na 3 porce
Základní pribináček:
- 1 smetanu ke šlehání
- 1 plnotučný tvaroh
- 3 lžíce sirupu
Čokoládový pribináček
- 1 smetanu ke šlehání
- 50 g kvalitní čokolády
- 1 plnotučný tvaroh
- 3 lžíce sirupu
Vanilkový pribináček
- 1 smetanu ke šlehání
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 plnotučný tvaroh
- 3 lžíce sirupu
Ovocný pribináček
- 1 smetanu ke šlehání
- 100 g rozmixovaného ovoce
- 1 plnotučný tvaroh
- 3 lžíce sirupu
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Pro základní a vanilkovou verzi pribináčku vše ušleháme do zhoustnutí a máme hotovo.

Na čokoládový pribináček si svařím (nejlépe večer) čokoládu se smetanou a dám po vychladnutí do lednice. Ráno ušlehám do zhoustnutí s tvarohem a sirupem

U ovocného pribináčku po ušlehání přidáme rozmixované ovoce.

Poznámka
Sirupy používám podle toho, jaký mám zrovna doma. Hodně se preferuje agávový sirup, není to zrovna dobrá varianta, vzhledem k obsahu fruktózy. To už je snad lepší fruktózový cukr, je levnější. Datlový dávám do ovocných a vanilkových pribináků, je hustší a tolik vám to nenaředí. Do čokoládového je zase dobré dát javorový, jeho řidší konzistence naředí už tak hustou smetanu s čokoládou. Když doma budete vymýšlet varianty, je dobré vše rozpustné dávat do smetany, nechat rozpustit a například ovoce přidávám až úplně nakonec. To je asi jediné pravidlo, základ úspěchu :).
Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové