fbpx

Pribináček

Jeden z důvodů, proč dělám domácí pribináky je ten, že moje dítě sní ke svačině tak tři :D. A to úplně pomíjím složení kupovaných...

Pribináček

Ingredience na 3 porce

Základní pribináček:

  • 1 smetanu ke šlehání
  • 1 plnotučný tvaroh
  • 3 lžíce sirupu

Čokoládový pribináček

  • 1 smetanu ke šlehání
  • 50 g kvalitní čokolády
  • 1 plnotučný tvaroh
  • 3 lžíce sirupu

Vanilkový pribináček

  • 1 smetanu ke šlehání
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 plnotučný tvaroh
  • 3 lžíce sirupu

Ovocný pribináček

  • 1 smetanu ke šlehání
  • 100 g rozmixovaného ovoce
  • 1 plnotučný tvaroh
  • 3 lžíce sirupu

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Pro základní a vanilkovou verzi pribináčku vše ušleháme do zhoustnutí a máme hotovo.

Pribináček
2

Na čokoládový pribináček si svařím (nejlépe večer) čokoládu se smetanou a dám po vychladnutí do lednice. Ráno ušlehám do zhoustnutí s tvarohem a sirupem

Pribináček
3

U ovocného pribináčku po ušlehání přidáme rozmixované ovoce.

Pribináček

Poznámka

Sirupy používám podle toho, jaký mám zrovna doma. Hodně se preferuje agávový sirup, není to zrovna dobrá varianta, vzhledem k obsahu fruktózy. To už je snad lepší fruktózový cukr, je levnější. Datlový dávám do ovocných a vanilkových pribináků, je hustší a tolik vám to nenaředí. Do čokoládového je zase dobré dát javorový, jeho řidší konzistence naředí už tak hustou smetanu s čokoládou. Když doma budete vymýšlet varianty, je dobré vše rozpustné dávat do smetany, nechat rozpustit a například ovoce přidávám až úplně nakonec. To je asi jediné pravidlo, základ úspěchu :).

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře