Domácí burákové máslo

Když tuto pochutinu budete kupovat, obvykle za to necháte velkou částku. Zkuste si ho udělat ale doma... Potřebujete jen 3 ingredience a výkonný mixér (resp. mixér vhodný k mletí oříšků).

Domácí burákové máslo

Ingredience na 10 porcí

  • 150 g nesolených vyloupaných buráků
  • 2 lžíce medu (nebo libovolného sirupu)
  • 2–3 lžíce arašídového oleje (chutný je i sezamový)

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Arašídy opražte na suché pánvi. Zvolte raději střední plamen a míchejte, než o stupeň zezlátnou. Nechte je vychladnout.

2

Nasypte je do mixéru a rozmixujte na jemno. Většina mixérů zvládá max. 200 g najednou – podívejte se do manuálu, jak je na tom ten váš (a jestli vůbec můžete mixovat oříšky). Většinou se jedná o sekáček s noži.

3

Přidejte med a postupně po troškách přidávejte olej, opět mixujte, přikápněte další trochu oleje, mixujte dokud směs nebude hladká, lesklá a dobře se roztírající (řekněme něco jako nutella).

4

Dejte do uzavíratelné suché čisté nádoby a skladujte v suchu. Není nutné dávat do lednice.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře