Domácí burákové máslo

Když tuto pochutinu budete kupovat, obvykle za to necháte velkou částku. Zkuste si ho udělat ale doma... Potřebujete jen 3 ingredience a výkonný mixér (resp. mixér vhodný k mletí oříšků).

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g nesolených vyloupaných buráků
  • 2 lžíce medu (nebo libovolného sirupu)
  • 2–3 lžíce arašídového oleje (chutný je i sezamový)

Postup

1

Arašídy opražte na suché pánvi. Zvolte raději střední plamen a míchejte, než o stupeň zezlátnou. Nechte je vychladnout.

2

Nasypte je do mixéru a rozmixujte na jemno. Většina mixérů zvládá max. 200 g najednou – podívejte se do manuálu, jak je na tom ten váš (a jestli vůbec můžete mixovat oříšky). Většinou se jedná o sekáček s noži.

3

Přidejte med a postupně po troškách přidávejte olej, opět mixujte, přikápněte další trochu oleje, mixujte dokud směs nebude hladká, lesklá a dobře se roztírající (řekněme něco jako nutella).

4

Dejte do uzavíratelné suché čisté nádoby a skladujte v suchu. Není nutné dávat do lednice.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pohankové nudle s krůtím masem

Domácí ostružinová marmeláda

Tofu kuličky

Fazolový salát

Pečené květákové tyčinky se sýrem a česnekem

Kuřecí prsa s houbami shiitake

Čokoládové sušenky s mandlovou příchutí a kousky čokolády + Videorecept

Domácí bylinko-česneková lučina

Kachní prso s omáčkou z granát. jablek a cizrnovou kaší

Caldo verde

Batátové curry

Zapečená cuketa s rajčaty a černými olivami