Pečený losos zalitý křenovou omáčkou

Lehký oběd hotový během několika málo minut. Jemně pečený losos s pikantní křenovou omáčkou a kapary vás skvěle zasytí a jeho příprava zabere opravdu minimum času. 🙂
  • Čas přípravy: 30 minut
  • Porce: 2

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 200 °C. Vyložte plech pečícím papírem a položte na něj lososa, kůží dolů. Posypte jej cukrem po celém povrchu, poté okořeňte solí a pepřem. Pečte 10 až 15 minut do jemného propečení.

Krok 2

Nastrouhanou šalotku smíchejte se zakysanou smetanou, mlékem, hořčicí a křenem. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.

Krok 3

Upečeného lososa nechte 5 minut chladnout, poté jej opatrně přemístěte na talíř, polijte omáčkou a posypte petrželkou a kapary.

Ingredience

  • 900 g lososového filetu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 hrnku zakysané smetany
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce nastrouhané šalotky
  • 1 lžíce hořčice
  • 4-5 lžic nastrouhaného křenu
  • 2 lžíce kapar
  • 1 lžíce nasekané petržele
  • sůl a pepř na dochucení
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí roláda s květákovo-bramborovým pyré

Jehněčí kofty s celozrnnými plackami a okurkovým dipem

Chřestové řezy z listového těsta

Dýňový cheesecake se sušenkovým základem, čokoládou a karamelem

Veganské ovesné koláčky s džemem

Staročeské koláče

Celozrnný houskový knedlík z kvásku

Zeleninová musaka

Fitness oběd: Zapečený květák s česnekem a parmezánem

Americké chocolate chip cookies

Bábovka s jablky (včetně bezlepkové varianty)

Křehké skořicové sušenky bez cukru hotové za chvíli