fbpx

Pečený losos zalitý křenovou omáčkou

Lehký oběd hotový během několika málo minut. Jemně pečený losos s pikantní křenovou omáčkou a kapary vás skvěle zasytí a jeho příprava zabere opravdu minimum času. 🙂

  • Čas přípravy: 30 minut
  • Porce: 2
Recept na pečeného lososa s krémovou omáčkou

Ingredience

  • 900 g lososového filetu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 hrnku zakysané smetany
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce nastrouhané šalotky
  • 1 lžíce hořčice
  • 4-5 lžic nastrouhaného křenu
  • 2 lžíce kapar
  • 1 lžíce nasekané petržele
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 200 °C. Vyložte plech pečícím papírem a položte na něj lososa, kůží dolů. Posypte jej cukrem po celém povrchu, poté okořeňte solí a pepřem. Pečte 10 až 15 minut do jemného propečení.

baked-salmon-horseradish-sauce-4

Krok 2

Nastrouhanou šalotku smíchejte se zakysanou smetanou, mlékem, hořčicí a křenem. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.

horseradish-sauceKrok 3

Upečeného lososa nechte 5 minut chladnout, poté jej opatrně přemístěte na talíř, polijte omáčkou a posypte petrželkou a kapary.
baked-salmon-horseradish-sauce-99

Mohlo by vás zajímat:
losos petrželka slané recepty snadné recepty Fitness a zdravé

Zdroj: http://www.aspicyperspective.com/smoky-oven-baked-salmon-with-horseradish-sauce/

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře