Pečený losos zalitý křenovou omáčkou
Lehký oběd hotový během několika málo minut. Jemně pečený losos s pikantní křenovou omáčkou a kapary vás skvěle zasytí a jeho příprava zabere opravdu minimum času. 🙂
- Čas přípravy: 30 minut
- Porce: 2

Ingredience
- 900 g lososového filetu
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1/2 hrnku zakysané smetany
- 2 lžíce mléka
- 2 lžíce nastrouhané šalotky
- 1 lžíce hořčice
- 4-5 lžic nastrouhaného křenu
- 2 lžíce kapar
- 1 lžíce nasekané petržele
- sůl a pepř na dochucení
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C. Vyložte plech pečícím papírem a položte na něj lososa, kůží dolů. Posypte jej cukrem po celém povrchu, poté okořeňte solí a pepřem. Pečte 10 až 15 minut do jemného propečení.
Krok 2
Nastrouhanou šalotku smíchejte se zakysanou smetanou, mlékem, hořčicí a křenem. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.
Upečeného lososa nechte 5 minut chladnout, poté jej opatrně přemístěte na talíř, polijte omáčkou a posypte petrželkou a kapary.
Mohlo by vás zajímat:
losos petrželka slané recepty snadné recepty Fitness a zdravé
Zdroj: http://www.aspicyperspective.com/smoky-oven-baked-salmon-with-horseradish-sauce/
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře