fbpx

Murkha dhál

Toto jídlo jsem si velmi oblíbila. Kdo má rád červenou čočku, tak si ho oblíbí také:) A vůbec není tak složitý, jak se zdá.

Murkha dhál

Ingredience na 4 porce

  • 60 g másla
  • 2 lžíce hořčičných semínek
  • 1 najemno nasekaná cibule
  • 2 stroužky nadrobno nasekaného česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvorového kořene
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 najemno nasekané chilli papričky bez semínek
  • 225 g červené čočky
  • 1 l vody
  • 3 dl kokosové mléko, sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

V pánvi s těžkým dnem rozehřejte na mírném plameni máslo. Přidejte hořčičná semínka a pánev přikryjte, až uslyšíte, že semínka praskají, přidejte cibuli, česnek, zázvor. Odkryjte a vařte 7-8 minut, dokud není cibule měkká a česnek nezhnědne. Vmíchejte kurkumu a chilli papričky a vařte 1-2 minuty, dokud papričky trochu nezměknou.

2

Přidejte čočku a za občasného míchání vařte 2 minuty, dokud čočka nezesklovatí. Vmíchejte vodu, kokosové mléko a sůl. Přiveďte k varu, potom zmírněte plamen a nechte bublat 40 minut. Dhál můžete podávat s vajíčkem, nebo arabským chlebem.

Poznámka

Pro masožravce třeba i s klobáskou.

Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla Luštěniny Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře