fbpx

Hrušková pomazánka provoněná perníkem

Tuto hruškovou pomazánku provoněnou perníkem jsem už kdysi dělala, chutnala mi ale natolik , že jsem se rozhodla ji zopakovat. Fantastická je na opečený toustový chléb,croissant nebo palačinky.

Hrušková pomazánka provoněná perníkem

Ingredience na 8 porcí

  • 1.3 kg hrušek(oloupané a bez jadřince)
  • 8dcl vody
  • 200 g cukru
  • 2 špetky perníkového kořen
    í

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Očištěné hrušky nakrájíme na kostičky vložíme do hrnce , přidáme cukr,koření a zalijeme vodou. Vaříme na mírném plameni až do úplného rozvaření hrušek, trvá to cca půl hodiny. (Voda z hrušek se musí téměř celá vypařit).

2

Po půl hodině stáhneme z ohně, rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a plníme do sklenic. Pro delší trvanlivost můžeme zavařit.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře