Hrušková pomazánka provoněná perníkem
Tuto hruškovou pomazánku provoněnou perníkem jsem už kdysi dělala, chutnala mi ale natolik , že jsem se rozhodla ji zopakovat. Fantastická je na opečený toustový chléb,croissant nebo palačinky.

Ingredience na 8 porcí
- 1.3 kg hrušek(oloupané a bez jadřince)
- 8dcl vody
- 200 g cukru
- 2 špetky perníkového kořen
í
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Očištěné hrušky nakrájíme na kostičky vložíme do hrnce , přidáme cukr,koření a zalijeme vodou. Vaříme na mírném plameni až do úplného rozvaření hrušek, trvá to cca půl hodiny. (Voda z hrušek se musí téměř celá vypařit).
Po půl hodině stáhneme z ohně, rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a plníme do sklenic. Pro delší trvanlivost můžeme zavařit.
Mohlo by vás zajímat: