Hrušková pomazánka provoněná perníkem

Tuto hruškovou pomazánku provoněnou perníkem jsem už kdysi dělala, chutnala mi ale natolik , že jsem se rozhodla ji zopakovat. Fantastická je na opečený toustový chléb,croissant nebo palačinky.

Kitchen book

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1.3 kg hrušek(oloupané a bez jadřince)
  • 8dcl vody
  • 200 g cukru
  • 2 špetky perníkového kořen
    í

Postup

1

Očištěné hrušky nakrájíme na kostičky vložíme do hrnce , přidáme cukr,koření a zalijeme vodou. Vaříme na mírném plameni až do úplného rozvaření hrušek, trvá to cca půl hodiny. (Voda z hrušek se musí téměř celá vypařit).

2

Po půl hodině stáhneme z ohně, rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a plníme do sklenic. Pro delší trvanlivost můžeme zavařit.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládový dort Sacher – receptura nejbližší originálu

Bezlepkové ředkvičkové fit placičky

Rýchly koláč z mikrovlnky

Mrkvovo-kukuřičný knedlík

Křupavé citronové čtverečky ke kávě či čaji

Dietní gratinovaný (zapečený) špenát s parmezánem

Video: Vláčný koláč s citronovou šťávou a lahodnou šlehačkou

Vláčné cuketové muffiny se skořicí a ořechy

Křupavé a pikantní mini pizzy za pár minut

Čokoládový cake s jahodovou šlehačkou

Jablečné smaženky s kokosem a vlašskými ořechy

Polévka z pečené dýně a červené čočky