Originální dip se slaninou, čedarem a brokolicí

Netradiční, ale jedinečný způsob, jak podávat pomazánku či dip k pečivu. V tomto receptu si pochutnáte na krémovém dipu s čedarem, brokolicí a slaninovou krustou. Skvělé zpestření zahradní párty či oslavy narozenin. 🙂
  • Doba přípravy: 40 minut

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g slaniny
  • 220 g Lučiny nebo Philadelphie
  • 2 lžíce majonézy
  • 50 g strouhaného čedaru
  • 100 g uvařené brokolice
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře

Postup

1

Slaninu nakrájejte na plátky a orestujte do křupavá. Vložte na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte vychladnout. Poté nakrájejte nožem na menší kousky. Mezitím v misce smíchejte Lučinu, majonézu a pepř. promíchejte a přisypte brokolici nasekanou na malé kousky a nastrouhaný čedar. Dobře promíchejte.

2

Ze vzniklé hmoty vytvarujte kouli, stačí přibližně. Tu oválejte ve slanině a dejte do lednice dobře vychladit. 15 minut před servírováním dip vyndejte a nechte trochu zteplat. Podávejte s toastovým chlebem, krekry či chipsy.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlý kuřecí salát s česnekem a žampiony

Fitness makovo-tvarohový zákusok

Celozrnné dýňové muffiny

Video: Matcha dort bez mouky s nadýchaným krémem z bílé čokolády

Jablečno-banánová přesnídávka

Domácí pažitková pomazánka na způsob Lučiny

Zapékaný lilek se špenátem, ricottou a dvěma druhy sýrů za 45 minut

Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Makové cupcakes se skořicovým krémem bez rafinovaného cukru

Pečený losos s citrónem a bylinkami

Banica – bulharský slaný koláč

Jednoduché květákové keksy s parmezánem a mozzarellou