Originální dip se slaninou, čedarem a brokolicí

Netradiční, ale jedinečný způsob, jak podávat pomazánku či dip k pečivu. V tomto receptu si pochutnáte na krémovém dipu s čedarem, brokolicí a slaninovou krustou. Skvělé zpestření zahradní párty či oslavy narozenin. 🙂
  • Doba přípravy: 40 minut

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g slaniny
  • 220 g Lučiny nebo Philadelphie
  • 2 lžíce majonézy
  • 50 g strouhaného čedaru
  • 100 g uvařené brokolice
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře

Postup

1

Slaninu nakrájejte na plátky a orestujte do křupavá. Vložte na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte vychladnout. Poté nakrájejte nožem na menší kousky. Mezitím v misce smíchejte Lučinu, majonézu a pepř. promíchejte a přisypte brokolici nasekanou na malé kousky a nastrouhaný čedar. Dobře promíchejte.

2

Ze vzniklé hmoty vytvarujte kouli, stačí přibližně. Tu oválejte ve slanině a dejte do lednice dobře vychladit. 15 minut před servírováním dip vyndejte a nechte trochu zteplat. Podávejte s toastovým chlebem, krekry či chipsy.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Karamelový cheesecake s pečenými orechmi

Rebarborový koláč z drobenkového těsta s mákem

Čokoládový pudink z tapiokových perel

Lahodné čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Batátový krém s pomerančem a chilli

Halušky se zelím, tempehem a vegan brynzou

Čočkový salátek s vařeným vejcem

Snadné perníkové muffiny pro vegany

Nepečené čokoládové kostky s vlašskými ořechy a kokosem

Lahodný veganský falafel

Neodolatelně křupavé mozzarelové tyčinky

Vláčné kakaové řezy s jemnou tvarohovou náplní a vůní citrónu