Sušenky si nadrtíme, nejrychlejší a nejsnazší je to pomoci kuchyňského robotu. Sušenky následně smícháme s máslem. Pokud chceme, aby byl korpus našeho cheesecaku tmavé barvy, přidáme kakao. Poté stejně jako u každého cheesecaku hmotu natlačíme na dno dortové formy.
Nyní se pustíme do přípravy tvarohovo – nutellové náplně. Nejprve začneme tím, že si vyšleháme vajíčka s cukrem. Poté přidáme mascarpone, tvaroh a pudinkový prášek. Pokud máme hotovo, těsto si rozdělíme na dvě půlky. Do jedné z půlek vmícháme vanilkový cukr či extrakt. Do druhé vmícháme nutellu (250 – 300 g).
Aby byla náplň krásně mramorová jako na úvodním obrázku, je potřeba, abychom na korpus nanášeli střídavě lžíci tmavého těsta s lžící světlého těsta.
Pokud máme hotovo, pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 60 minut. Poté co máme upečeno, necháme vychladnout.
V závěrečném kroku si připravíme polevu. Zbylou nutellu si na mírném plameni rozehřejeme společně s lžící másla a šlehačkou. Touto směsí cheesecake polijeme. Druhou možností je smíchat trochu nutelly a tvarohové náplně a dát ji navrch dortu ještě před pečením.