Cuketová směs s hrachem

Je tu opět sezóna cuket. Většinou se zpracovává tužší část...ale co s měkkým vnitřkem? I z toho lze vytvořit třeba rychlou večeři.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • Vydlabaný vnitřek z 1 větší cukety
  • Půl hrnku namočeného loupaného hrachu
  • 2 cibule s natí
  • lžička kari koření
  • sůl
  • 3 lžíce oleje

Postup

1

Cibuli nakrájíme, zelenou část zatím dáme stranou a bílou dáme na pánev smažit na olej. Přidáme k ní na menší kousky nakrájený vnitřek cukety a za občasného míchámí necháme smažit, dokud cuketa nezesklovatí.

2

Potom přidáme namočený scezený hrách a zelenou část cibule, zasypeme kari kořením a počkáme pár minut, až začne cuketa zlátnout. Nakonec osolíme a podáváme obložené čerstvou zeleninou. Jako přílohu můžeme použít chleba, brambory - nebo jako v mém případě pohankové vafle.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé kuře s rajčaty a mozzarellou z jedné pánve za 15 minut

Celozrnný koláč s dýní a mangoldem

Fitness cuketové nudličky s rajčatovou omáčkou, černými olivami a parmazánem

Cuketová polévka s bazalkou a sýrem

Video: Domácí indická kuřecí Tikka Masala

Salátové rolky s kroupami a cuketou

Bazalkové kuřecí prso s teplou zeleninou

Kuřecí stehna pečená se zeleninou, balsamikem a bylinkami

Americká klasika – snadné domácí Corn Dogy

Zapékané brambory s vejci, slaninou a česnekem

Pikantní pečené hovězí s tymiánem a chilli

Rychlé avokádové hranolky v pikantním křupavém obalu