Pečený čaj

Jakate

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 kg ovoce
  • 2 citróny
  • 1250 g cukru krystal
  • 2 dcl rumu/vodky/griotky
  • koření (hřebíček, skořice, anýz,…)

Postup

1

Oloupeme a nakrájíme ovoce.

2

Přidáme citróny, cukr, alkohol a podle chuti koření → promícháme.

3

Rovnoměrně rozprostřeme na hluboký pekáč.

4

Předehřejeme si troubu na 220°C → pečeme 45 minut (než pustí šťávu). Během pečení občas promícháme.

5

Ještě horkou směs naplníme do skleniček a na 5 minut otočíme vzhůru nohama.

6

Do hrnku si dáme 3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou.

Poznámka

Ze 2 kg ovoce vychází 12 skleniček od přesnídávky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zeleninové sabdží

Citronový koláč neboli lemon tart

Matcha cookies s bílou čokoládou a guajavou

Rychlé těstoviny z jedné pánve s hráškem a slaninou

Krémová polévka z dýně a tuřínu, se šalvějovými květy

Restovaná brokolice zapékaná s paprikou, čedarem a vejci

Osvěžující zeleninová polévka gazpacho

Špenátový krém s uzeným lososem

Zapékané špagety s mletým hovězím, krémovým sýrem a čedarem

Brokolicové pyré

Murkha dhál

Pletený koláč ve tvaru hvězdy – názorný videorecept