Pečený čaj ze směsi domácího a exotického ovoce

Pečený čaj je typický zimní dárek, zahřeje, potěší a je prostě výborný. Tento je z ovoce, které je i teď v zimě k dostání čerstvé, zkombinovala jsem domácí jablka a hrušky s kupovaným exotickým ovocem.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 5 jablek
  • 5 hrušek
  • 2 kiwi
  • 1 kaki
  • 2 pomeranče
  • 4 mandarinky
  • šťáva z jednoho citronu
  • 400 g třtinového cukru
  • panák rumu
  • 2 svitky skořice
  • hrstka hřebíčku
  • 3 anýzy

Postup

1

Veškeré ovoce si oloupeme a nakrájíme na kostičky (zbavíme jadřinců, přebytečných bílých slupek u citrusů).

2

Ovoce naskládáme do hlubokého pekáče, zasypeme cukrem, kořením, zakápneme rumem, citronovou šťávou a všechno promícháme.

3

Pečeme na 180° cca 30 minut. Průběžně promícháváme, aby se čaj nepřichytil.

4

Upečený čaj plníme do sklenic, které pevně uzavřeme a otočíme dnem nahoru, aby víčko dobře přichytlo. Čaj by měl takto na chladném místě vydržet celou zimu, já ho však pro jistotu ještě zavařuju - stačí 15 minut na 80°.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Originální smetanový zákusek s kokosovými kuličkami

Arašídový chlebíček

Nápoj, který nakopne metabolismus a posílí imunitu

Jablkový koláč se smetanou

Pečené tvarohové koláčky s ovocem do 30 minut

Guláš z hlívy

Recept na domácí rajský protlak

Švestková povidla

Netradiční vláčný čokoládový dort z červené řepy

Tacos s bramborem, tempehem a fazolemi

Pečená kuřecí prsa plněná krémovým sýrem a zabalená ve slanině

Tečkovaný cheesecake