Filírované kachní prso s portským na podzimní zelenině

Tento recept byl takový bleskový nápad, další z těch receptů – co lednička dá

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 kachní prsíčka
  • 2 menší řepy
  • 2 mrkve
  • půlku petržele
  • půlku menšího celeru
  • čtvrt hlávky malého bílého zelí
  • 1 menší pomeranč
  • 1 lžíce worcesteru
  • 50 ml portského (nebo i víc, dle chuti)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • tymián
  • lžíci másla

Postup

1

Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na menší kousky. Taktéž pomeranč, oloupaný, nakrájejte na menší kousky. Dejte vše do pekáčku nebo nádoby vhodné do trouby, osolte, opepřete, přidejte tymián, worcester, portské a kousek másla a dejte přikryté péct do trouby.

2

Kachní prsa očistěte, kůži nařežte a dejte pozor, ať neproříznete i maso. Osolte a opepřete a dejte na pánev zatáhnout. Opékejte nejprve kůží dolů, tak tři minutky a pak obraťte a opět opékejte. Zatažená prsíčka přidejte do pekáčku k zelenině a zakryté pečte cca 20 – 30 min, do změknutí.

3

Další přílohy už není třeba, kořenová zelenina bohatě vystačí, ale pokud chcete, hodí se např. čerstvé pečivo a nebo přidejte k zelenině péct brambory.

4

Dobrou chuť ♥

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Banica – bulharský slaný koláč

Karamelizované restované banány s rumem a skořicí do 30 minut

Karbanátky z kapusty a uzeného tofu

Mrkvová kaše s patizonem a ořechy

Špenátový koláč ve tvaru slunce

Rýžové nudle se zeleninou

Slávky na víně

Nejlepší pečené brambory

Zázvorky s polevou z bílé čokolády

Kuřecí kousky v mangoldu

Domácí dresink z modrého sýra a zakysané smetany

Video: Vláčný koláč s citronovou šťávou a lahodnou šlehačkou