fbpx

Filírované kachní prso s portským na podzimní zelenině

Tento recept byl takový bleskový nápad, další z těch receptů – co lednička dá

Filírované kachní prso s portským na podzimní zelenině

Ingredience na 3 porce

  • 3 kachní prsíčka
  • 2 menší řepy
  • 2 mrkve
  • půlku petržele
  • půlku menšího celeru
  • čtvrt hlávky malého bílého zelí
  • 1 menší pomeranč
  • 1 lžíce worcesteru
  • 50 ml portského (nebo i víc, dle chuti)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • tymián
  • lžíci másla

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na menší kousky. Taktéž pomeranč, oloupaný, nakrájejte na menší kousky. Dejte vše do pekáčku nebo nádoby vhodné do trouby, osolte, opepřete, přidejte tymián, worcester, portské a kousek másla a dejte přikryté péct do trouby.

2

Kachní prsa očistěte, kůži nařežte a dejte pozor, ať neproříznete i maso. Osolte a opepřete a dejte na pánev zatáhnout. Opékejte nejprve kůží dolů, tak tři minutky a pak obraťte a opět opékejte. Zatažená prsíčka přidejte do pekáčku k zelenině a zakryté pečte cca 20 – 30 min, do změknutí.

3

Další přílohy už není třeba, kořenová zelenina bohatě vystačí, ale pokud chcete, hodí se např. čerstvé pečivo a nebo přidejte k zelenině péct brambory.

4

Dobrou chuť ♥

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Hlavní jídla

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře