Špenátovo-tvarohové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Knedlíčky z tvarohu většinou vařím jen na sladko, a tak mě napadlo zkusit recept obohatit "slanými" ingrediencemi a vznikla tato pochoutka.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Knedlíčky:

  • 200 g špenátu (listy, můžou být mražené)
  • 140 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g špaldové celozrnné mouky (nebo dle řídkosti tvarohu)
  • 2 vejce
  • 80 g mozzarelly light
  • sůl

Omáčka:

  • plechovka rajčat (cca 400 g)
  • mrkev
  • jarní cibulka
  • česnek dle chuti
  • lžička oleje
  • sůl
  • bazalka
  • 2 lžíce smetany na zjemnění

Postup

1

Špenátové listy trochu pokrájíme. Pokud používáme mražený, necháme zcela povolit a vymačkáme přebytečnou vodu.

2

Do mísy rozklepneme vejce a rozšleháme je. Přohodíme k nim špenát, tvaroh, sůl a nastrouhanou mozzarellu. Vše rozmícháme a dosypeme mouku. Nesypte ji všechnu současně, ale s ohledem na hustotu těsta tak, aby se z něj daly tvarovat knedlíčky. Vytvarované knedlíčky pak nechejte chvíli odpočinout v ledničce.

3

Mezitím si připravte omáčku. Cibulku pokrájejte na jemno a zpěňte na oleji. Přihoďte na kousky pokrájený česnek a na jemno nastrouhanou mrkev. Chvíli restujte, až bude mrkev měkká. Poté nalejte plechovku rajčat, osolte a přisypte trochu bazalky (čerstvé či sušené). Pokud chcete omáčku jemnější, můžete ji na závěr rozmixovat a případně i přilít cca 2 lžíce smetany.

4

Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a vhoďte do ní vždy část knedlíčků. Vařte je, dokud nevyplavou na povrch. Poté je přendejte do nádoby, ve které zůstanou teplé.

5

Jakmile jsou všechny knedlíčky hotovy, můžete servírovat. Do hlubokého talíře nalejte omáčku a na ni položte několik knedlíčků. Na povrch můřete položit plátek mozzarelly nebo třeba jen lístek bazalky. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Polenta s máslem a parmezánem

Mřížkový koláč s rebarborou a jahodami

Nestoudně dekadentní řezy s čokoládou, karamelem a vanilkovým krémem

Polévka z pečeného květáku

Léčivý smrkový sirup z mladých výhonků proti kašli i rýmě

Sýrový dip s bylinkami a čabajkou k pečeným česnekovým bagetkám

Nejlepší marináda na maso

Nepečený cheesecake se štědrou dávkou Baileys

Baklažánová bharta s jogurtom

To pravé osvěžení – studená polévka gazpacho

Jemný banánový dort s vanilkovým krémem

Video: Fitness špenátové palačinky plněné cizrnou, jablkem a tahini