Domácí rohlíky

Petra Hipská

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

na omládek

  • 100ml vlažné vody
  • 1 lžičku sladěnky
  • 10g droždí
  • 125g hladké mouky

na těsto

  • 5g cukru
  • 25g tuku (slunečnicový nebo olivový olej)
  • 1,5 lžičky soli
  • 140ml vlažné vody
  • 355g hladké mouky

Postup

1

Omládek si přípravíme tak, že smícháme 100ml vlažné vody se lžičkou sladěnky (prodávají ve zdravé výživě). Přidáme 10g droždí a 125g hladké mouky. Vše důkladně promícháme a dáme kynout na teplé místo.Mísu či hrnec ve které omládek připravujeme zakryjeme utěrkou, aby neunikalo teplo. Necháme 35-45min. odpočívat.

2

Jakmile je omládek připraven, smícháme si 5g cukru, 25g oleje, 1,5 lžičky soli, 140ml vlažné vody a 355g hladké mouky a vyhněteme těsto. Těsto zpracujeme spolu s omládkem.

3

Poté si těsto rozdělíme na 16 dílků, každý vyválíme do čtverců a smotáme do rohlíků.

4

Rohlíky vyskládáme na plech vystlaný pečícím papírem a zakryjeme utěrkou na 35-50min a dáme péct na 210st. po dobu 10-15 minut. Na dno trouby dáme kastrůlek s vodou. V troubě se tak vytvoří pára a rohlíky budou mnohem lepší.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hrachová kaše s mandlovým mlékem

Zázvorový sirup

Recept na marinádu, který Vás nezklame

Zapékané žampiony s ricottou a slaninou hotové za pár minut

Chapati – indická placka

Knedlíky z celozrnného pečiva

Malinový dort snů s kešu oříšky a bez pečení

Celozrnné lívance s karobem

Rajčata plněná mletým masem, zeleninou a čedarem

Zapékaná cuketa s tempehem, zeleninou a chilli

Čirokový koláč s mákem a povidly

Mrkvový dort