Ingredience na 5 porcí

na omládek

  • 100ml vlažné vody
  • 1 lžičku sladěnky
  • 10g droždí
  • 125g hladké mouky

na těsto

  • 5g cukru
  • 25g tuku (slunečnicový nebo olivový olej)
  • 1,5 lžičky soli
  • 140ml vlažné vody
  • 355g hladké mouky

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Omládek si přípravíme tak, že smícháme 100ml vlažné vody se lžičkou sladěnky (prodávají ve zdravé výživě). Přidáme 10g droždí a 125g hladké mouky. Vše důkladně promícháme a dáme kynout na teplé místo.Mísu či hrnec ve které omládek připravujeme zakryjeme utěrkou, aby neunikalo teplo. Necháme 35-45min. odpočívat.

2

Jakmile je omládek připraven, smícháme si 5g cukru, 25g oleje, 1,5 lžičky soli, 140ml vlažné vody a 355g hladké mouky a vyhněteme těsto. Těsto zpracujeme spolu s omládkem.

Domácí rohlíky
3

Poté si těsto rozdělíme na 16 dílků, každý vyválíme do čtverců a smotáme do rohlíků.

4

Rohlíky vyskládáme na plech vystlaný pečícím papírem a zakryjeme utěrkou na 35-50min a dáme péct na 210st. po dobu 10-15 minut. Na dno trouby dáme kastrůlek s vodou. V troubě se tak vytvoří pára a rohlíky budou mnohem lepší.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Tomáš Deer

Tomáš Deer

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře