Pečené čočkovo-mrkvové polštářky se špenátem

Stále jsem pokukovala po receptech na gnocchi. A protože nemohu jíst pšeničnou mouku, kterou většinou obsahují, poradila jsem si jinak.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na polštářky:

  • 150 g červené čočky
  • 150 g ovesných vloček
  • 250 g mrkve
  • 2 lžíce oleje
  • sůl

Na špenát:

  • 1 balíček listového špenátu
  • 3 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
  • sůl, pepř

Postup

1

Červenou čočku vaříme 10 minut ve vodě.

2

Ovesné vločky rozmixujeme, poté rozmixujeme i červenou čočku(pokud je moc tuhé na mixování, můžeme přidat část vody, ve které se čočka vařila).
Mrkev nastrouháme na jemném struhadle.

3

Vše smícháme s 2 lžícemi oleje, osolíme a naolejovanou rukou tvarujeme delší "hady", které dáme na olejem pomazaný pečící papír a rukou ještě zploštíme. Potom obracečkou vytvoříme rýhy.

4

Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme 30 minut.

5

Zatímco se polštářky pečou, připravíme si špenát. Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme zpěnit na olej. Když zezlátne, přidáme zmražený listový špenát, oslolíme, opepříme a počkáme, až se veškerý špenát rozmrazí a vyvaří se voda. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.

Poznámka

Polštářky můžeme samozřejmě podávat i s jinou přílohou, například se zelím či dýňovou omáčkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nejlepší vaječný likér za 15 minut

Staročeské koláče

Šťavnaté kuřecí stripsy s dipem

Tortellini in brodo

Jednoduchý bezé dort se šlehačkou a čerstvým ovocem

Video: Slavnostní příloha – Zapečené věžičky z bramborové kaše masovou omáčkou uvnitř

Bylinkové carpaccio

Jablečné řezy

Čokoládové tartaletky

Pohanková kaše s bio datlovým sirupem, ovocem a chia

Český rádoby tiramisu dort

Bonbóny z bílé čokolády s oříšky a semínky