fbpx

Dýňové tortilly

Nedávno jsem dělala první domácí tortilly. Doma z nich byli všichni naprosto nadšení, protože se to absolutně nedá srovnávat s těmi, co koupíte v obchodě. A jelikož stále probíhá dýňová sezóna a já ta svá hokkaida cpu úplně do všeho, zkusila jsem trochu dýňového pyré přidat i do tortill. No a řeknu Vám, že lepší jsem ještě nejedla!

Dýňové tortilly

Ingredience na 10 porcí

Suroviny na cca 12 – 14 tortill:

  • 500g hladké pšeničné mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/2 hrnku dýňového pyré

 

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Do mísy si dáme nejprve 2/3 mouky, osolíme, přidáme prášek do pečiva, přilijeme vodu, olej, přidáme dýňové pyré a důkladně promícháme vařečkou. Postupně zamícháme zbytek mouky, přičemž by nám mělo vzniknout trochu lepivé, ale pružné těsto.

Dýňové tortilly
2

Těsto rozdělíme na 12 - 14 stejných kuliček, které na pomoučené podložce vyválíme na tenké placky.

3

Na rozehřáté pánvičce pak tortilly nasucho krátce opečeme z obou stran (ne moc dlouho, aby nebyly tvrdé). U klasických tortill poznáte velmi jednoduše, kdy placku otočit, protože se začne nadouvat a tvořit vzduchové bubliny. Dýňové pyré však způsobuje, že k tomuto nedochází, takže doporučuji tak 20 vteřin na rozpálené pánvičce z každé strany.

Dýňové tortilly

Mohlo by vás zajímat:
Veganské Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře