Krásně nadýchaný a voňavý perník s dýňovým pyré

Já jsem pekla tenhle perníček ve formě na biskupský chlebíček, takže pokud by chtěl někdo perník, jakože fakt perník, musel by množství surovin minimálně zdvojnásobit.

Dvě v troubě N&M

Autor

Přehrát video
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny:

  • 220 g hladké mouky
  • 190 g třtinového cukru
  • 210 g dýňového pyré
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 120 ml rostlinného olej
  • 80 ml vody
  • 2 vejce
  • 3/4 lžičky soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžíce dýňového koření
  • Moučkový cukr

Dýňové koření:

  • nejprve jsem umlela:
  • 2 lžičky nového koření
  • 2 lžičky hřebíčku
  • —————————-
  • 3 lžíce mleté skořice
  • 2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • 2 lžičky mletého zázvoru

 

 

Postup

1

Dýňové koření: směs koření jsem promíchala, uložila do sklenice a zavíčkovala.

2

Perník: nejprve jsem si tukem vymazala formu na biskupský chlebíček a vysypala jí moukou.

3

Do větší mísy jsem dala vejce, třtinový cukr, vanilkový cukr a vše jsem prošlehala. Dále jsem přilila olej, vodu, dýňové pyré a opět jsem vše prošlehala.

4

Do jiné mísy jsem dala hladkou mouku, sůl, jedlou sodu, prášek do pečiva, dýňové koření a vše jsem zamíchala. Suchou směs jsem na 2x vmíchala do mokré směsi.

5

Hotové těsto jsem nalila do připravené formy a pekla v předem vyhřáté troubě na 180°C 1 hodinu. Upečení vyzkoušejte na špejli.

6

Hotový perník nechte chvíli chladnout ve formě a poté ho vyndejte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Na závěr můžete perník pocukrovat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vývar s pohankovou jíškou

Zdravé okurkové závitky s hummusem a rajčatovou omáčkou

Video: Snadná veganská čokoládová pěna jen ze 3 ingrediencí

Jemný veganský čokoládový dort s avokádem

Nepečený zmrzlinový dort s vanilkovým a banánovým krémem

Karamelizované restované banány s rumem a skořicí do 30 minut

Rýžové nudle inspirované Jamiem Oliverem

Křehké sušenky s citrónovou náplní

Video: Marinované vepřové kotlety, které zvládne každý

Zdravé žitno-špaldové sušenky s vlašskými ořechy polité čokoládou

Kuře po cikánsku

Šťavnaté květákovo – batátové bochánky s česnekem a rozmarýnem