Korpus
Krém
Pohanku lámanku propláchneme a uvaříme (asi 15 minut - do změknutí), poté zcedíme a dáme do mísy. Přidáme ovesné vločky - můžeme je lehce promixovat, kakao, změklý kokosový olej a vodu. Datle zalijeme horkou vodou a necháme stát asi 10 minut, poté zcedíme a rozmixujeme. Přidáme ke směsi. Promícháme.
Směs přendáme do dortové formy vyložené pečícím papírem, pečeme při střední teplotě asi 20 minut.
Kokosové mléko (které bylo minimálně přes noc v lednici) otevřeme a vybereme pouze tuhou část (nebo můžete použít rovnou kokosový krém - menší plechovka). Vyšleháme ho společně s banánem, rozpuštěnou hořkou čokoládou, sirupem a rozpuštěným kokosovým máslem (nebo kokosovým tukem). Nalijeme na vychladlý korpus, dáme na půl hodiny do mrazáku.
Po zatuhnutí zdobíme zmraženým ovocem.