Ořechová bábovka

Tradiční český recept z netradičních surovin. Bez cukru, lepku a laktózy.

All The Paleo

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1–2 hrnky vlašských ořechů (podle toho, jak moc chcete, aby byla bábovka ořechová)
  • 2 zralé plantainy
  • 1/2 hrnku (150 g) rozpuštěného přepuštěného másla
  • 4 vejce pokojové teploty (budeme potřebovat zvlášť žloutky a bílky)
  • 1
    hrnek sušených datlí nebo 130 g datlové pasty
  • 1/2 hrnku kokosového mléka
  • 1
    lžička jedlé sody
  • špetka soli

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 °C.

2

Ořechy nasekáme, ideálně pomocí food procesoru, čímž nám z části ořechů vznikne téměř ořechová mouka.

3

Plantainy oloupeme a rozmixujeme společně se žloutky, máslem, mlékem a datlemi.

4

Vzniklé těsto smícháme s nasekanými ořechy a přidáme jedlou sodu a sůl.

5

Z bílků ušleháme sníh a přimícháme do těsta.

6

Dáme do formy na bábovku a necháme hodinu péct.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčná cuketová bábovka

Svěží rybízové brownies bez mouky

Halloweenský perník

Crostini s černým lanýžem

Dýňové špagety se slaninou a česnekem

Nepečený cheesecake s čokoládou

Domácí majonéza bez vajec

Hrušky zapékané s medem, máslem a tymiánem

Letní salát s krevetami, fenyklem a granátovým jablkem

Chřest se sýrem a šunkou v župánku z listového těsta

Korejský čaj z jujube

Letní závitky Goi cuón