Linecké citronové cukroví

Zatím nejlepší linecké, jaké jsem kdy zkoušela.

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • hladká mouka 300 g,
  • tuk (Hera, máslo) 280 g,
  • cukr moučka 180 g,
  • solamyl 200 g,
  • žloutky dle velikosti 1–2 ks,
  • prášek do pečiva 1 ks,
  • šťáva z půlky většího citronu.

Postup

1

Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, solamylem a uděláme důlek. Do něj dáme žloutky, citron. šťávu, mírně promícháme na kašičku (aby nám to pak zbytečně neprotýkalo), přidáme tuk (já ho strouhám) a rychle vypracujeme hladké těsto.

2

Necháme jej chvíli v chladu odležet.
Těsto lze udělat i tzv. dopředu – pak zabalit do mikroten. sáčku, dát do chladničky a dělat z něj cukroví až třeba za den, dva.

3

Odpočinuté těsto rozválíme na placku, ne méně než 3 mm silnou! – cukroví je pak hodně křehké a při mazání se láme – a formičkami vykrajujeme oblíbené tvary.

4

Pečeme v předem vyhřáté troubě do zrůžovění (každý dle své trouby) – já peču na horkovzduch na 180 °C, po pár minutách ztlumím na 170 °C a peču do bleda – asi 10–12 min.

5

Cukroví potírám rybízovou marmeládou. Pozor, nehodí se do formiček, je jen na vykrajované cukroví!

Poznámka

Poznámka: Recept je podle Mirči z Topreceptů a je to zatím nejlepší linecké, jaké jsem kdy zkoušela.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Lasagnové rolky s cuketou a 3 druhy sýrů

Lehký salátek na vietnamský způsob.

Panenský špíz s jablky

Video: Skvostný domácí chléb s karamelizovanou cibulkou

Sójový guláš s fazolemi

Video: Americká ‚Deep dish‘ pizza

Anglie – kávovo-ořechový dort

Rychlý závin plněný cuketou, šunkou a sýrem

Rajčatová polévka s červenou paprikou

Netradiční Boston cream pie

15 nejoblíbenějších receptů s cuketou

Nadýchané kakaové „kinder“ řezy se smetanovým krémem