Svatební dort – naked cake

To se vám všechno tak nějak seběhne těsně před svatbou. Když mě při plánování svatby všichni odrazovali od toho, abych si dort pekla sama, dala jsem jim za pravdu. Nakonec to dopadlo tak, že mi paní na poslední chvíli ze zdravotních důvodů pečení dortu odřekla. Tak jsem to svedla na osud a dort je nakonec stejně v naší režii. Naštěstí jsme měli ještě dostatek času na to si ho alespoň jednou vyzkoušet. To bylo ale dohadů. Jednopatrový, dvoupatrový, třípatrový. S čokoládovým nebo světlým krémem. Nakonec jsme zvolili variantu čokoládového korpusu se světlým krémem. Ale nebojte, ten by pro všechny hosty nestačil, takže budeme nakonec dělat ty dorty tři. Jeden bezlepkový mandlový korpus s čokoládovým krémem, druhý čokoládový korpus se světlým krémem a třetí čokoládový korpus s čokoládovým krémem. Každý bude jinak ozdobený. Dnes tu mám pro vás recept na ten základní se světlým krémem, který už si můžete dozdobit podle svých představ. My vyzkoušeli jednu variantu s maceškami a druhou s čerstvým ovocem a mátou.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na korpus potřebujeme:

  • 270 g hladké mouky
  • 60 gramů kvalitního kakaa
  • 8 g prášku do pečiva
  • 11 g jedlé sody
  • 75 g másla
  • 350 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 220 ml mléka
  • 150 ml silné kávy

Na krém potřebujeme:

  • 3 zakysané smetany 30%
  • 2 smetany ke šlehání 40%
  • přesátý moučkový cukr dle vaší chuti
  • 2 ztužovače šlehačky
  • pár kapek vanilkového extraktu

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Připravíme si 2 dortové formy o velikosti 17 cm a dno i boky vyložíme pečícím papírem. Pečící papír potřeme z obou stran lehce máslem.
V rendlíku si rozehřejeme máslo a necháme ho vychladnout.
Do misky si prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva a jedlou sodu. Celou směs promícháme.
Do suché směsi potupně přidáváme cukr, vejce, mléko, kávu a máslo. Vše opět důkladně promícháme.
Těsto si rozdělíme do 2 dortových forem a pečeme 30-35 minut.
Korpusy necháme vychladnout. Poté je vyklopíme a opatrně odstraníme pečící papír.
Každý korpus prořízneme vodorovně na dva stejné díly.

2

Zakysané smetany necháme přes plátno vykapat (nejlépe přes noc).
Vychlazené šlehačky ušleháme se ztužovačem (buďte opatrní, abyste směs nepřešlehali).
Do šlehačky lehce vmícháme pomocí metly zakysané smetany s kapkou vanilkového extraktu a osladíme přesátým moučkovým cukrem dle chuti (cca 3-5 lžic).

3

Krém si rozdělíme na 4 díly.
Na servírovací tác položíme 1. korpus a promažeme. Takto dále postupujeme i se zbylými korpusy a krémem. Čtvrtým dílem krému zlehka pomažeme boky dortu tak, aby korpus prosvítal. Zbytkem krému potřeme vršek dortu a pečlivě cukrářskou stěrkou uhladíme.
Dort dozdobíme ovocem nebo jedlými květy.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Famózní skotská vejce pečená v troubě

Kuře na citrónech a tymiánu

kurkumovy caj

Domácí kurkumový čaj

Malinovo-mandlový cheesecake

Video: Zdravá bylinková pizza se sýrem feta, vejci a kadeřávkem na brokolicovém těstě

Jednoduchá krémová jablečná pomazánka s nivou a taveným sýrem

Margot Řezy

Avokádový salát

Bleskový špaldový koláč s čokoládou a brusinkami – porce jen 176 kcal

Fazolový burger

Podzimní roláda s karamelem a pařížskou šlehačkou

Polévka z máslové dýně se zázvorem