Rýžové nudle se zeleninou, hrozinkami a semínky

Někdy je potřeba udělat oběd raz dva. Dnes byl ten den, kdy bylo třeba uvařit doslova za pár minut. Tato variace s rýžovými nudlemi a zeleninou je jedna z rychlých variant oběda. Hrozinky celé směsi dodají další chuť, slunečnicová semínka to správné křupnutí v jídle a díky tomu všemu se do této podoby nudlí pustil i náš vybíravý syn.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g rýžových nudlí
  • 2 mrkve
  • 1/2 pórku
  • 1/8 bílého zelí
  • 2 hrsti zeleného hrášku
  • 2 jarní cibulky
  • 50 g hrozinek
  • 50 g slunečnicových semínek (nasucho osmahnutých na pánvi)
  • Ghí (nebo jiný tuk)
  • sůl
  • pepř
  • sójová omáčka (nemusí být) nebo olivový olej

Postup

1

Hrozinky dáme do mističky a zalejeme vodou, tak aby byly ponořeny. Mrkev si nakrájíme na tenké nudličky, stejně tak i bílé zelí. Pórek a jarní cibulku si nakrájíme na kolečka. Zeleninu pak zpěníme na Ghí (nebo jiném tuku) a pak přidáme scezené hrozinky a slunečnicová semínka. Podle chuti osolíme a opepříme.

2

Mezitím si dáme vařit vodu na rýžové nudle uvaříme dle návodu na obalu tj. vložíme do vroucí vody a vaříme cca 2-3 minuty.

3

Poté přecedíme a propláchneme studenou vodou. Okapané nudle pak smícháme se zeleninou. Na dozdobení pak použijeme zelenou část jarní cibulky a slunečnicová semínka. Pokud chceme nudle na závěr ochutit můžeme použít olivový olej nebo sójovou omáčku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cizrna na paprice

Chilli con carne s čokoládou

Česnekový bůček

Risotto alla parmigiana

Domácí vegan müsli

Kuřecí plátek s rajčaty, balkánským sýrem a kuskusem

Čokoládová pěna s višněmi

Fit zebrový tvaroháček

Tříkrálový kynutý věnec se šlehačkou

Dvouvrstvý Nutellový cheesecake

Zdravá slaná čokoláda bez cukru s mandlemi smíchaná do 5 minut

Lilkové růže z listového těsta, s parmazánem a špetkou oregána