Bezlepková kakaová palačinka

V tomto receptu nehledejte žádné velké složitosti. Držela jsem se základního rozpisu, kdy na 250 ml tekutiny a 1 vejce použiji 100 g mouky. Tentokrát jsem ale chystala pohoštění pro celiaka, takže pro mě oblíbená špaldová celozrnná mouka musela stranou a nahradily ji dva druhy mouky z přirozeně bezlepkových obilnin. Tím, že je mouka doplněná kakaem, se úplně ztrácí pro někoho možná nepříjemná příchuť pohanky, a med s banánem palačinku výborně dochutí a osladí.

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 50 g hladké rýžové mouky
  • 50 g hladké pohankové mouky (zakoupila jsem Bio Albert Quality)
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 ČL kakaa
  • med
  • banán a případně další ovoce

Postup

1

Do mísy prosijeme mouku a kakao.

2

Do mísy nalijeme mléko a vejce a metličkou vyšleháme do tekutějšího těsta. Necháme chvíli odležet.

3

Teflonovou pánev zahřejeme a naběračkou na ni nalijeme těsto. Opékáme z obou stran. Z tohoto množství těsta vzniknou 3-4 větší palačinky.

4

Palačinku dáme na talíř a pocákáme medem (na jednu palačinku padla asi 1 čajová lžička medu). Ke kraji palačinky položíme banán a rolujeme. Díky medu by měla palačinka držet srolovaná.

5

Palačinky překrojíme na špalíčky a servírujeme ozdobené ovocem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nejlepší recepty na těsto

Cuketové muffiny s čokoládou

Těstoviny se špenátem

Snídaňová pohanková kaše s ovocem

Luxusní sýrové košíčky se šunkovou pěnou

Sýrové krekry

Seitan s hnědou omáčkou a rýží

Cold brew coffee /studená káva

Mrkvové muffiny se švestkami

Video: Slaný koláč se smetanovým špenátem a vajíčkem bez přípravy těsta

Pikantní květákové jednohubky ve vypečené krustičce

20 rad, jak se stravovat zdravěji, pokud jste workoholici nebo lenoši