Bezlepková kakaová palačinka

V tomto receptu nehledejte žádné velké složitosti. Držela jsem se základního rozpisu, kdy na 250 ml tekutiny a 1 vejce použiji 100 g mouky. Tentokrát jsem ale chystala pohoštění pro celiaka, takže pro mě oblíbená špaldová celozrnná mouka musela stranou a nahradily ji dva druhy mouky z přirozeně bezlepkových obilnin. Tím, že je mouka doplněná kakaem, se úplně ztrácí pro někoho možná nepříjemná příchuť pohanky, a med s banánem palačinku výborně dochutí a osladí.

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 50 g hladké rýžové mouky
  • 50 g hladké pohankové mouky (zakoupila jsem Bio Albert Quality)
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 ČL kakaa
  • med
  • banán a případně další ovoce

Postup

1

Do mísy prosijeme mouku a kakao.

2

Do mísy nalijeme mléko a vejce a metličkou vyšleháme do tekutějšího těsta. Necháme chvíli odležet.

3

Teflonovou pánev zahřejeme a naběračkou na ni nalijeme těsto. Opékáme z obou stran. Z tohoto množství těsta vzniknou 3-4 větší palačinky.

4

Palačinku dáme na talíř a pocákáme medem (na jednu palačinku padla asi 1 čajová lžička medu). Ke kraji palačinky položíme banán a rolujeme. Díky medu by měla palačinka držet srolovaná.

5

Palačinky překrojíme na špalíčky a servírujeme ozdobené ovocem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Orientální lilkové tousty

Italské chlebové tyčinky Grissini

Video: Pečený květák ve stylu buffalo křidélek

Švestkové želé bonbóny

Bezlepkové makové palačinky

Mrkvová roláda se skořicovým mascarpone krémem + Videorecept

Sladké kostky s čokoládovou polevou a kokosem

Kokosový hrnečkový koláč

Veganský prejt

Slaná květáková roláda s mozzarellou

Těstoviny s hlívou, špenátem a parmazanem

Domácí energetické raw tyčinky s meruňkami a datlemi