Nadýchané řezy s čokoládovou polevou
Rychlý a přitom opravdu lahodný čokoládový zákusek s korpusem lehkým jako obláček s pořádnou vrstvou čokoládové ganaše. 🙂
- Doba přípravy: 40 minut
- Porce: 10

Ingredience
Těsto
- 4 vejce
- 100 g cukru
- 200 g másla, rozpuštěného
- 100 g hořké čokolády, rozpuštěné
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1 balení prášku do pečiva
Poleva
- 500 ml smetany ke šlehání
- 200 g hořké čokolády
- 1 lžíce cukru
- Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny, přidejte rozpuštěné máslo a čokoládu. Přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Bílky vyšlehejte do sněhu a opatrně vmíchejte do těsta.
- Nalijte do formy o velikosti 20×35 cm a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu korpusu nevýjde čistá.
- Rozehřejte smetanu v rendlíku do horka a poté jí zalijte hořkou čokoládu nakrájenou na kousky a vloženou do horkuvzdorné mísy společně s cukrem. Nechte chvíli stát a poté rozmíchejte dohladka.
- Ještě horký korpus propíchejte na několika místech vidličkou a polijte polevou.
- Nechte chvíli chladnout v pokojové teplotě a poté vložte do lednice.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda hořká čokoláda pečení posezení rychlé recepty sladké recepty smetana Dezerty Vegetariánské
Zdroj: www.coolinarika.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře