Pyré z červené řepy

V poslední době často zkouším různé kombinace na zeleninové pyré. Nedávno mě napadlo udělat pyré z červené řepy a mrkve. Nikde jsem podobný recept nenašla, což mě trochu odrazovalo, ale nakonec jsem to zkusila a stojí to za to. Pyré je sladké a lahodné. :-) Hodí se například jako příloha ke kuřeti.

All The Paleo

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg mrkve
  • 4 střední červené řepy
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • sůl
  • pepř

Postup

1

řepy oškrábeme, rozkrojíme na čtvrtiny a dáme vařit s cca 200 ml vody

2

mrkev očistíme, nakrájíme na menší kusy a po 20 minutách vaření řepy přidáme do hrnce

3

řepu a mrkev dále vaříme, dokud není zelenina měkká (20-30 min.)

4

pokud je třeba, slijeme přebytečnou vodu tak, aby zbylo jen po dně (můžeme vodu slít do misky a v případě příliš hustého pyré ji do něj opět přidat)

5

přidáme máslo, vše rozmixujeme a podle chuti ještě osolíme a opepříme

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Skořicové Chimichangy s jahodovou cheesecake náplní za pár minut

Kokosový koláč s mangem a banánem

Super energetické smoothie s melounem a borůvkami

Krémové cuketové rizoto

Tuniakové karbonátky

Domácí müsli tyčinky s kokosem a quinoou – vhodné i pro děti

Babiččina sekaná

Panna cotta se slaným karamelem

Snadná a rychlá omeleta za špaget z italské kuchyně

Švestková povidla

Grilované tofu s shiitake houbami

Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a cizrnou