fbpx

Pyré z červené řepy

V poslední době často zkouším různé kombinace na zeleninové pyré. Nedávno mě napadlo udělat pyré z červené řepy a mrkve. Nikde jsem podobný recept nenašla, což mě trochu odrazovalo, ale nakonec jsem to zkusila a stojí to za to. Pyré je sladké a lahodné. :-) Hodí se například jako příloha ke kuřeti.

Pyré z červené řepy

Ingredience na 4 porce

  • 1 kg mrkve
  • 4 střední červené řepy
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • sůl
  • pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

řepy oškrábeme, rozkrojíme na čtvrtiny a dáme vařit s cca 200 ml vody

2

mrkev očistíme, nakrájíme na menší kusy a po 20 minutách vaření řepy přidáme do hrnce

3

řepu a mrkev dále vaříme, dokud není zelenina měkká (20-30 min.)

4

pokud je třeba, slijeme přebytečnou vodu tak, aby zbylo jen po dně (můžeme vodu slít do misky a v případě příliš hustého pyré ji do něj opět přidat)

5

přidáme máslo, vše rozmixujeme a podle chuti ještě osolíme a opepříme

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Paleo Přílohy Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře