Citronové muffiny s mákem

Přátelé, nedávno jsem dotáhla do konce recept na nejlepší citronové muffiny s mákem, kde jsem máslo z velké části nahradila řeckým jogurtem. Díky němu jsou totiž muffiny krásně vláčné a dobré klidně 3 dny.

1001 Voyages Gourmands

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Muffiny

  • 290 g mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • ½ lžičky sody bikarbony
  • ½ lžičky soli
  • 2 vejce
  • 150 g cukru
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • 4 lžíce másla
  • 2 řecké jogurty (250 g)
  • Kůra a šťáva ze 2 bio citronů
  • 3 lžíce máku

Poleva

  • hrnek moučkového cukru
  • 1 bio citron (2-4 lžic šťávy + nastrouhaná kůra na ozdobu)

Postup

1

Troubu předehřejeme na 220°C a formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.

2

V menší míse promísíme mouku s kypřícím práškem, sodou a solí.

3

Ve větší míse smícháme vejce s cukrem do pěny, přidáme rozehřáté máslo, vanilkové aroma, řecký jogurt, citronovou kůru a šťávu. Pozvolna přimícháme sypké ingredience a nakonec přidáme mák.

4

Pečeme v troubě předehřáté na 220°C cca 5 minut, poté snížíme na 190°C a pečeme dalších 15 minut, než vyjde špejle suchá. Muffiny necháme vychladnout.

5

Mezitím si připravíme polevu Z posledního bio citronu nejprve nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. V menší míse smícháme hrnek cukru se 2-4 lžícemi citronové šťávy - dávkujeme podle toho, jak chceme mít polevu hustou (pro ještě hustější konzistenci můžeme přidat trochu philadelphie či másla). Nakonec posypeme každý muffin trochou citronové kůry. Necháme v chladu odpočinout, než poleva ztuhne, a můžeme servírovat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Celozrnný houskový knedlík z kvásku

Jahodové knedlíky s tvarohem

Bonbóny z bílé čokolády s oříšky a semínky

Křehké skořicové sušenky bez cukru hotové za chvíli

Letní okurkovo-melounové smoothie s mátou

Křupavé květákové jednohubky s česnekem a parmazánem

Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem

Dukátové buchtičky s domácí vanilkovou omáčkou

Nízký chléb s restovanými semínky a celozrnnou moukou

Video: Smetanová panna cotta s osvěžující jahodovou omáčkou

Rychlé nepečené pralinky s krémovým sýrem a sušenkami jen ze 3 ingrediencí

Recept na domácí Irish Cream