Slaninové listové bochánky s krémovým sýrem a čedarem

Vyzkoušejte křehké bochánky, které jsou plněné krémovým sýrem a restovanou slaninou, posypané čedarem, a to vše zabalené v listovém těstě. Bochánky vytvoříte pomocí plechu na mini mufiny. Pokud máte plech na ty klasické, nevadí, upečte si jejich větší verzi :).
  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: 18 kousků

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Slaninu orestujte dokřupava. troubu předehřejte na 200 °C. Koření vmíchejte do krémového sýra, přidejte slaninu a promíchejte dohladka. Těsto vyválejte a nakrájejte z něj čtverečky o velikosti, aby se vešly pohodlně na dno muffinového plechu (na malé muffiny). Do každého dolíku vložte dvě čtverečky dle obrázku.

Slaninové listové bochánky s krémovým sýrem a čedarem

Krok 2

Na každé dno s těstem vložte přibližně lžíci krémové směsi a vršek posypejte strouhaným čedarem.

Slaninové listové bochánky s krémovým sýrem a čedarem

Krok 3

Mufiny pečte přibližně 9 až 12 minut nebo dozlatova. Nechte chvíli vychladnout a poté podávejte.

Slaninové listové bochánky s krémovým sýrem a čedarem

Ingredience

  • 240 g krémového sýra, pokojové teploty
  • 220 g slaniny, nakrájené na kousky
  • 1 lžička koření dle chuti
  • 500 g listového těsta
  • 3/4 hrnku strouhaného čedaru
  • jarní cibulka na ozdobení
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Výborné brambory pečené v troubě

Křupavé ořechové sušenky s karamelovou náplní

Celozrné špagety s rajčaty a mozzarelou

Nejlepší dýňové muffiny

Tuňáková pomazánka se sýrem cottage

Čočková polévka s máslovou zeleninou

Kokosová panna cotta s mango přelivem

Celozrnné špaldové perníčky

Rychlý a výživný fazolový salát s tuňákem a červenou cibulí

Datlovo fíkové energy kuličky

Ovseno-kokosové sušienky

Bulgurový salát s okurkou, paprikou, cizrnou, bylinkami