Slaninové listové bochánky s krémovým sýrem a čedarem
Vyzkoušejte křehké bochánky, které jsou plněné krémovým sýrem a restovanou slaninou, posypané čedarem, a to vše zabalené v listovém těstě. Bochánky vytvoříte pomocí plechu na mini mufiny. Pokud máte plech na ty klasické, nevadí, upečte si jejich větší verzi :).
- Doba přípravy: 1 h
- Porce: 18 kousků

Ingredience
- 240 g krémového sýra, pokojové teploty
- 220 g slaniny, nakrájené na kousky
- 1 lžička koření dle chuti
- 500 g listového těsta
- 3/4 hrnku strouhaného čedaru
- jarní cibulka na ozdobení
Postup
Krok 1
Slaninu orestujte dokřupava. troubu předehřejte na 200 °C. Koření vmíchejte do krémového sýra, přidejte slaninu a promíchejte dohladka. Těsto vyválejte a nakrájejte z něj čtverečky o velikosti, aby se vešly pohodlně na dno muffinového plechu (na malé muffiny). Do každého dolíku vložte dvě čtverečky dle obrázku.
Krok 2
Na každé dno s těstem vložte přibližně lžíci krémové směsi a vršek posypejte strouhaným čedarem.
Krok 3
Mufiny pečte přibližně 9 až 12 minut nebo dozlatova. Nechte chvíli vychladnout a poté podávejte.
Mohlo by vás zajímat:
čedar jednohubky krémový sýr listové těsto pečení pohoštění posezení silvestr slané recepty slanina
Zdroj: thefoodcharlatan.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře