fbpx

Vanilkové rohlíčky

Až se někdy budete courat Vídní a narazíte na Kohlmarkt na cukrárnu Demel, vzpomeňte si na vanilkové rohlíčky. Pekli se tu už za Rakouska-Uherska pro císaře pána :)

Vanilkové rohlíčky

Ingredience na 10 porcí

  • 120 g hladké mouky
  • 90 g másla
  • 60 g mandlí
  • 20 g moučkového cukru
  • trošku kůry z bio citronu
  • kousíček vanilky
  • špetka soli
  • na obalování moučkový cukr s naloženou vanilkou

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Mandle spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Necháme osušit/opražit na rozehřáté pánvi a pomeleme na strouhankovém mlýnku. Do mísy vysypeme mouku, přidáme nastrouhané mandle, sůl, cukr, rozkrájené máslo, trošku jemně postrouhané kůry a na špičku nože vyškrábnuté semínka z vanilkového lusku. Zpracujeme měkké těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Rozválíme ho na váleček, přepůlíme a uložíme do mikroténového sáčku do lednice.

2

Asi po hodině těsto vyndáme, váleček nakrájíme na plátky a z nich v dlaních uválíme válečky, které zpracujeme do rohlíčků. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. dorůžova, cca 10 minut. Ještě horké rohlíčky opatrně obalíme v moučkovém cukru, ve kterém jsme nechali několik dní uloženou vanilku. Vyskládáme na tácek a necháme zchladnout. Poté uložíme do krabičky.

Mohlo by vás zajímat:
Cukroví Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře