Bramborové knedlíky se švestkami a mákem

Tenhle babiččin recept stojí za vyzkoušení. Švestkám prostě nejvíc sluší bramborové těsto a mák :).

miriako

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 600 g vařených brambor
  • 150 g hrubé mouky
  • 100 g krupice
  • 1 vejce
  • sůl
  • švestky (já měla 15 hodně velkých)
  • hrnek máku
  • moučkový cukr
  • máslo

Postup

1

Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, krupicí a vejcem. Rychle zpracujeme těsto, ze kterého utvoříme váleček. Nožem odkrajujeme stejné kousky, ukoulíme kuličku, rozplácneme, doprostřed vložíme omytou a dobře osušenou švestku a zabalíme. Knedlíky pokládáme na pomoučený vál, aby se nepřilepily k podložce.

2

Když máme všechny hotové, vložíme do silně vroucí, osolené, vody a vaříme 8–10 minut.
Mezitím si rozehřejeme máslo a umeleme mák.

3

Hotové knedlíky z vody svižně vyndáme děrovanou naběračkou. Hned rozdělíme na talíře, posypeme mákem, cukrem a přelijeme máslem. Kdo má rád, přidá i zakysanou smetanu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

7 novoročních jídel, které vám přinesou zdraví, peníze i dlouhý život

Poctivý domácí chléb z kvasu, se slunečnicovými a chia semínky

Chili con carne

Zdravé dýňové rizoto

Cuketové nudličky se sýrovou omáčkou a bylinkami

Voňavé pomalu dušené hovězí s hlívou a kapustičkami

Špagety s dýňovou omáčkou a zeleninou

Grilovaná kuřecí prsa s ostružinovou polevou

Cuketové nudle s rajčatovou omáčkou

Restovaná kuřecí prsa se zeleninou a sladkokyselou omáčkou

Květáková kulajda bez zahuštění

Rýžové nudle inspirované Jamiem Oliverem