Dortový korpus:
Jablečná směs:
Smetanová vrstva:
Korpus:
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s moukou, olejem, práškem do pečiva a nakonec přidáme sníh z bílků. Těsto vlijeme do dortové formy, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 10-15 minut. Korpus necháme vychladit.
Jablečná směs:
Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme do hrnce, přilijeme 100ml vody, přidáme cukr, skořici a podusíme, aby jablka pustila šťávu, pak přidáme puding, necháme provařit a dáme vychladnout. Po vychladnutí navrstvíme na korpus.
Smetanová vrstva:
Zakysanou smetanu vyšleháme s cukrem.
Vyšleháme šlehačku a smícháme se zakysanou smetanou. Navrstvíme na vrstvu jablečné směsi. Dort posypeme skořicí a necháme ho vychladit min. 3 hod v lednici ideálně necháme uležet přes noc.