Jablečný dort se smetanovým krémem

Markéta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Dortový korpus:

  • 5 vajec
  • 120g polohrubé mouky
  • 120g cukru krupice
  • 1 lžíci oleje
  • špetku prášku do pečiva nebo jedlé sody

Jablečná směs:

  • 6 středních jablek
  • 1 vanilkový puding
  • 1 vanilkový cukr
  • cukr krupice – dle chuti
  • špetku skořice

Smetanová vrstva:

  • 200ml zakysané smetany
  • 1 šlehačka na šlehání  min. 30 % tuku
  • moučkový cukr – dle chuti
  • skořice na posypaní

Postup

1

Korpus:
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s moukou, olejem, práškem do pečiva a nakonec přidáme sníh z bílků. Těsto vlijeme do dortové formy, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 10-15 minut. Korpus necháme vychladit.

2

Jablečná směs:
Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme do hrnce, přilijeme 100ml vody, přidáme cukr, skořici a podusíme, aby jablka pustila šťávu, pak přidáme puding, necháme provařit a dáme vychladnout. Po vychladnutí navrstvíme na korpus.

3

Smetanová vrstva:
Zakysanou smetanu vyšleháme s cukrem.
Vyšleháme šlehačku a smícháme se zakysanou smetanou. Navrstvíme na vrstvu jablečné směsi. Dort posypeme skořicí a necháme ho vychladit min. 3 hod v lednici ideálně necháme uležet přes noc.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Beetburger – veganský řepný burger s guacamole

Karnevalové italské castagnole

Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a cizrnou

„Monte Christo“ – máslový sendvič s goudou a šunkou

Chilli con tofu

Obrácený banánový koláč

Houbový krém (polévka)

Domácí kávová zmrzlina se špetkou kakaa

Sezamová pražená cizrna

Punčová kolečka

Cuketové lasagne s hovězím masem a parmezánem

Kuře se zelenými fazolkami a zakysanou smetanou