Krémový dezert „Čokoládové nebe“

Tento vláčný dezert vás vynese přímo do čokoládového nebe. Dort je politý hladkou čokoládovou polevou, která dělá dort ještě vláčnějším. Nejlepší je dort servírovaný ještě horký s kopečkem studené vanilkové zmrzliny.
  • Porcí: 12
  • Čas přípravy: 15 minut
  • Čas pečení: 30 – 35 minut

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 2 a 1/4 hrnku hnědého cukru
  •  3 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 hrnek nasekané hořké čokolády (můžete čokoládu nasekat, nastrouhat nebo použít kupované čokoládové lupínky)
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 60 g hořké čokolády
  • 2 hrnky podmáslí
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu (pokud extrakt nemáte, můžete ho nahradit vanilkovým cukrem)
  • 1/2 hrnku + 2 lžíce holandského kakaa
  • 2 a 1/2 hrnku vroucí vody

 

Postup

1

Dejte předehřát troubu na 180°C. Vymažte formu na dort a dejte ji stranou.

2

Ve velké míse smíchejte mouku, 1 hrnek hnědého cukru, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl. Důkladně promíchejte. Pokud jsou ve směsi hrudky cukru, rozdrťte je rukama. Vmíchejte nastrouhanou čokoládu a dejte stranou.

3

Ve vodní lázni rozpusťte máslo a čokoládu.

4

Zvlášť v malém hrnci zahřejte na velmi mírném ohni podmáslí. Přiveďte k varu a nechte chvíli probublat. Odstavte z ohně.

5

Do směsi rozpuštěného másla a čokolády vmíchejte vanilkový extrakt. Smíchejte se suchou směsí. Přidejte podmáslí a důkladně promíchejte. Vlijte do připravené vymazané formy na dort.

6

V malé míse smíchejte zbývající hnědý cukr (1 a 1/4 hrnku) s holandským kakaem. Promíchejte dohladka. Směsí posypeme těsto ve formě na dort.

7

Celé to polijte 2 a 1/2 hrnky vroucí vody. Bude to vypadat, že to celé kazíte, ale nebojte.

8

Opatrně vložte těsto do předehřáté trouby. Pečte 30 – 35 minut nebo dokud není těsto na dotek pevné.

9

Dort vyjměte z trouby a nechte vychladnout alespoň 30 minut.

10

Při podávání porci vždy otočte tak, že se ze spodku dortu stane poleva. Pokud chcete dort více nazdobit, rozpusťe si více čokolády s máslem a naservírovanou porci polijte extra polevou.

11

Doporučujeme podávat ozdobené vanilkovou zmrzlinou, ale není to nutné.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládové hrudky s ořechy a konopnými semínky

Veganský pastýřčin koláč

Paprikový salátek tří barev s lososem

Ostružinový dezert

Slaná cuketová buchta plná sýra a slaniny

Žampiony plněné quinoou, čočkou s kokosovým mlékem

Sushi bowl

letni salat s avokadem, jahodami a kozim syrem

Letní salát s jahodami, avokádem a kozím sýrem

Nepečené ovesné sušenky s arašídovým máslem a kakaem do 30 min

Halloweensky koláč s jablkami

Jemné linecké vánoční cukroví

Zapečené masové kuličky s brambory a rajčaty