Dietní cuketové chipsy s parmezánem

Zdravější, bez oleje a bez smažení. Chipsy se pečou v troubě a o chuť se postará vynikající a výrazný parmezán. 🙂

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 středně velké cukety
  • 1 bílek z velkého vejce
  • 50 g jemně strouhaného parmezánu. Místo parmezánu můžete použít levnější Granu Padano, ale pak doporučujeme lehce přisolit
  • 40 g jemné strouhanky
  • Sůl
  • Pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 230 °C. Dva plechy lehce vymažte olejem.

2

Cukety nakrájejte na tenké plátky. Pokud je potřeba, osušte je trochu (papírovými) utěrkami.

3

V misce smíchejte parmezán, strouhanku, sůl a pepř. V jiné misce vyšlehejte bílek.

4

Plátky cukety nejprve obalte bílkem a poté směsí s parmezánem. Klaďte na plech.

5

Pečte asi 25-30 minut (záleží na tloušťce koleček) dozlatova. Ihned podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Malinové ovesné vločky

Osvěžující mangová panna cotta

Dýnové lívance

Bezlepkový jablečný štrůdl

Video: Kuřecí roláda plněná smetanovým sýrem, sušenými rajčaty, mozzarellou a špenátem

Salát z cuketových nudlí

Nepečené smetanové řezy se sušenkami, karamelem a vanilkovým krémem

Video: Nepečený jahodový dort s pěnou z bílé čokolády

Snadný banánový dort s čokoládovou ganachí + Videorecept

Quinoa tyčinky se sýrem a bylinkami

Jednoduché špagety s cuketou a mrkví

Domácí slané rohlíky plněné šunkou, sýrem a česnekem