Dietní cuketové chipsy s parmezánem

Zdravější, bez oleje a bez smažení. Chipsy se pečou v troubě a o chuť se postará vynikající a výrazný parmezán. 🙂

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 středně velké cukety
  • 1 bílek z velkého vejce
  • 50 g jemně strouhaného parmezánu. Místo parmezánu můžete použít levnější Granu Padano, ale pak doporučujeme lehce přisolit
  • 40 g jemné strouhanky
  • Sůl
  • Pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 230 °C. Dva plechy lehce vymažte olejem.

2

Cukety nakrájejte na tenké plátky. Pokud je potřeba, osušte je trochu (papírovými) utěrkami.

3

V misce smíchejte parmezán, strouhanku, sůl a pepř. V jiné misce vyšlehejte bílek.

4

Plátky cukety nejprve obalte bílkem a poté směsí s parmezánem. Klaďte na plech.

5

Pečte asi 25-30 minut (záleží na tloušťce koleček) dozlatova. Ihned podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zdravá slaná čokoláda bez cukru s mandlemi smíchaná do 5 minut

Anklbens z cukety

Zapékaná quinoa s kuřetem, brokolicí a sýrem

Red velvet cookies

Domácí rybízový sirup z červeného rybízu

Tofu přírodní plátek s pečeným bramborem

Lehké kuřecí kari

Špenátovo-lučinové košíčky

Mandlové lívance

Carpaccio di bresaola

Boeuf bourguignon – hovězí po burgundsku

Pomazánka z pečené červené řepy, s řeřichou a citrónovou šťávou