Risotto con spinaci

Špenátové rizoto.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200g italské rýže typu Arborio (ev. Carnaroli)
  • cca 4 cm kostka másla
  • 1 hrst sýra parmezánového typu (např. Gran Moravia, Grana Padano), nastrouhaný
  • 100-150g čerstvého špenátu, spařeného a nakrájeného na velmi drobno
  • cca 0,5l domácího zeleninového vývaru (dle potřeby), horký
  • 1 menši cibule, nakrájená na drobno
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1dc bílého vína

Postup

1

Na mírném ohni dejte na rozpuštěné půlce másla a olivovém oleji smažit cibulku. Po chvilce přidejte špenát (viz příprava dole) a smažte na mírném ohni několik minut. Potom přidejte rýži a zvyšte o něco plamen na plotně. Rýži pravidelně míchejte. Jakmile se začne trochu lepit na dno pánve (či hrnce), zalijte ji vínem a nechte ho vypařit.

2

Začněte postupně přidávat horký vývar. Pravidelně míchejte a nechte rýži postupně nasáknout a nabobtnat. Uvařte ji „al dente“ neboli lehce na skus a dejte stranou odpočinout. Do rýže vmíchejte sýr a zbytek másla. Pořádně promíchejte.
Vznikne vám úžasně krémové risotto, které můžete ještě posypat sýrem a podávat s bílým vínem! :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fitness čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Hutný čokoládově-pivní dort s krémovou polevou

Video: Lasagnové rolky s cuketou a 3 druhy sýrů

Domácí masová pomazánka

Vanilkové rohlíčky

Tvarohová vánočka (bez kynutí) pletená z 8 pramen

Zapečené žampiony plněné čočkovo-masovou směsí

Smažené jarní závitky

Mandlo-rozinková srdíčka bez mouky a másla

Celozrnný koláč s dýní a mangoldem

Luxusní sýrové košíčky se šunkovou pěnou

Pečená cuketa a žlutá dýně s kmínovým přelivem