Vepřový kotlík s cizrnou a olivami

Tenhle kotlík jsem dělala už před pár dny,ale kdykoliv si na něj vzpomenu sbíhají se mi sliny, myslím, že je to jedno z těch jídel kdy zaboříte lžíci a nevytáhnete jí dokud vám to žaludek dovolí :) Prostě počítejte s tím, že se úplně nacpete k prasknutí, je to taková zvláštně dobrá souhra chutí , že prostě nejde přestat. A myslím, že hlavně chlapům bude tohle jídlo obzvlášť chutnat. Já už z obrázku v Apetitu věděla, že jídlo bude dobré,ale přítel měl podezření, že tolik ingrediencí je až moooc velká divočina a že to je divné, no a hádejte kdo se přecpal nejvíc. A když si tohle jídlo uděláte jen pro dva jako my, doporučuji stejně udělat porci pro 4 a dát si znovu druhý den, chutě se ještě více spojí. Ingrediencí hodně že? Ale výsledek ten teda stojí za to.. asi to jídlo brzo zopakuju :)))

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g vepřové kýty nebo plece nakrájené na kostky
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • 1 červená cibule ( nakrájená na kostičky, nemusí být až tak jemné )
  • 2-3 stroužky česneku (prolisované)
  • 100 g salámu chorizo nakrájeného na větší kostky ( nevynechávejte, seženete vetšinou nakrájené na plátky v každém supermarketu)
  • 1-2 lžičky mleté uzené papriky (nevynechávejte, jedna z nejdůležitějších ingrediencí spolu se salámem)
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 300 ml kuřecího vývaru (může být i z kostky bez glutamátu)
  • 400 g cizrny z konzervy (pokud se rozhodnete jako já pro sušenou a doma dělanou, stačí 180g v sušené stavu, přes noc namočit a pak doměkka vařit cca 2-3 hodiny, takže než vše budete hotové bude vám pěkně kručet v žaludku, takže radši kupte kvalitní konzervu, třeba Alnatura)
  • 100 g zelených oliv bez pecky v celku (předem říkám, že zelené olivy moc ráda nemám,ale tady je rozhodně nenahrazujte černými, je zde nutná ta lehounce nakyslá chuť a přiznám se, že jsem se těšila až olivu naberu na lžíci, mňam)
  • nastrouhaná kúra z jednoho citronu
  • šťáva z jednoho citronu
  • pepř, sůl
  • hrst nasekané čerstvé petrželky
  • chléb či bagetka k podávání

Postup

1

Troubu předehřejeme na 150°C.

2

Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme v kastrolu s olivovým olejem (kastrol musí být vhodný do trouby). Maso vyjmeme a dáme stranou.

3

Když už se nám zdá omáčka tak akorát ( nečekejte úplně hustou, spíš hustší šťávičku ) přidáme citronovou kůru a dle chuti i šťávu, petrželku a vše zamícháme.

4

Ochutnáme a dle potřeby dochutíme solí, pepřem, popřípadě citronovou šťávou či paprikou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lívanečky s chia semínky, pečenými fíky a Amarettem

Salát s ananasem, krevetami a balsamicovým vinaigrette

Citronový koláč neboli lemon tart

Vykostěná kuřecí stehýnka se smetanovou omáčkou

„Uzená“ pražená cizrna

Cizrnovo cuketové muffiny

Bezlepkový tvarohový koláč

Božský ořechový dort se 3 druhy krému a pudinkovou šlehačkou

Originální smetanový zákusek s kokosovými kuličkami

Narozeninová Pavlova

Jednoduchý veganský “tavený sýr“ z jogurtu

Cuketové slané placičky