Dvoubarevné ořechové řezy se zakysanou smetanou a džemem

Vyzkoušejte krásné dvoubarevné řezy s vlašskými ořechy a džemem. Příprava je sice trochu pracnější, ale výsledek rozhodně stojí za to :). Jsou vhodné jako sladká svačinka nebo chutné pohoštění pro hosty.
  • Doba přípravy: 45 minut

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 125 g másla, rozpuštěného a zchlazeného
  • 1 vejce
  • 100 g cukru (krystal)
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g džemu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 hrst vlašských ořechů, mletých

Postup

1

Rozpustte máslo a nechte jej vychladnout na pokojovou teplotu.

2

V míse rozšlehejte vejce s cukrem, přilijte máslo, přidejte smetanu a promíchejte dohladka. Poté přisypte prášek do pečiva s moukou a vše promíchejte.

3

Těsto rozdělte do dvou misek. Do jedné poloviny zamíchejte mleté ořechy, skořici a džem, druhou část těsta nechte tak, jak je.

4

Formu o průměru 26 cm vyložte pečícím papírem a pečte v ní světlou část těsta na 180 °C přibližně 7 minut.

5

Druhou část těsta nalijte na první částečně upečenou a vraťe do trouby a pečte při 180 °C přibližně 15 minut, poté snižte na 150 °C a dopékejte 5 minut.

6

Hotový koláč nechte vychladnout, nakrájejte na malé kousky a posypejte moučkovým cukrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Pečené kuřecí stehna se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty

Pohankoto s krůtím masem

Voňavá polévka z červené čočky

Madlenky

Italské vánoční sušenky s rozinkami

Lososové sashimi s koriandrem, avokádem a wasabi majonésou

Celozrnné jidáše

Jemné řezy s čokoládovým pudinkem a drobenkou

Ovesná kaše s borůvkami, banánem a nektarinkou

Krásný dort s jemným krémem a čokoládovými kapičkami

Ovesná kaše Margot

Extrémně rychlé lívance