fbpx

Božsky čokoládový dort ze 3 ingrediencí a kompletně bez mouky

Úžasný čokoládový dort úplně bez mouky. Potřebujete pouze 3 ingredience a můžete mít extrémně čokoládový dortík, který je hotový opravdu rychle. Ideální, když se objeví nečekaná návštěva nebo vás jen honí mlsná

cokodort

Ingredience na 8 porcí

  • 175 g hořké čokolády (70%)
  • 7 vajec
  • 140 g másla

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Předehřejte troubu na 130 °C.

2

Nalámejte čokoládu na kousky a rozpusťte nad parou. Ke konci rozpouštění přidejte máslo nakrájené na kousky.

3

Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s rozpuštěnou čokoládou, bílky vyšlehejte do pěny.

4

Do čokoládové směsi opatrně vmíchejte sníh z bílků a nalijte do formy.

5

Formu o průměru max 20 cm vložte do většího plechu a vyplňte jej horkou vodou zhruba do poloviny výšky těsta.

6

Pečte zhruba 25 minut, poté nechte vychladnout a zasypte lehce moučkovým cukrem. Uchovávejte v lednici.

Mohlo by vás zajímat: bez mouky, čokoláda, čokoládový dort, čokoládový koláč bez mouky, dort, extra čokoláda, rychlé recepty, sladké recepty, snadné recepty, Bez mouky, Bez přidaného cukru, Dezerty a dorty, Fitness a zdravé

Zdroj: www.afternoonrecipes.com

Hodnocení a komentáře

Monča Mončí

Monča Mončí 26. 11. 2017

Tak jsem taky zkusila vcera tento recept a vubec se nedivim ,ze uz tu jednu kritiku sklidil.Drzela jsem se presne psaneho postupu a stejne jsem musela dort nechat pect o 45 min. dele nez je zde uvedeno.A i presto je dort zespoda jak bahínko.Akorat zbytecne plytvani surovinami.Autorce receptu bych to nejradeji nakydala na hlavu!!!

Odpovědět

bakary

bakary 1. 11. 2017

No tak nevím, kde jsem udělala chybu…..vše krásně vyšleháno, těsto chutné, dala jsem péct do formy 20 cm, jak je uvedeno….to už se mi zdálo jako nesmysl…..do formy 26 cm by to bylo akorát, samozřejmě se to neupeklo, pokračovala jsem v pečení nadále při vyšší teplotě, a čekala a čekala na zázrak, ten se nekonal. Vyklopila jsem a uvnitř naprosto syrové. Tak jsem to nakydala zpět do formy a dala opět péct…..hm to bude určitě mňamka. Věřím, že je to dobré, ale pokud těsto vyšleháte v robotu, tak určitě nedávat do tak malé formy. No musím říct, že už se mi opravdu dlouho nepodařilo zkazit něco takového jako toto. Díky za recept ;o(( a hodně zdaru ostatním.

Odpovědět

pro přidání komentáře