Božsky čokoládový dort ze 3 ingrediencí a kompletně bez mouky
Úžasný čokoládový dort úplně bez mouky. Potřebujete pouze 3 ingredience a můžete mít extrémně čokoládový dortík, který je hotový opravdu rychle. Ideální, když se objeví nečekaná návštěva nebo vás jen honí mlsná

Ingredience na 8 porcí
- 175 g hořké čokolády (70%)
- 7 vajec
- 140 g másla
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Předehřejte troubu na 130 °C.
Nalámejte čokoládu na kousky a rozpusťte nad parou. Ke konci rozpouštění přidejte máslo nakrájené na kousky.
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s rozpuštěnou čokoládou, bílky vyšlehejte do pěny.
Do čokoládové směsi opatrně vmíchejte sníh z bílků a nalijte do formy.
Formu o průměru max 20 cm vložte do většího plechu a vyplňte jej horkou vodou zhruba do poloviny výšky těsta.
Pečte zhruba 25 minut, poté nechte vychladnout a zasypte lehce moučkovým cukrem. Uchovávejte v lednici.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda čokoládový dort dort rychlé recepty sladké recepty snadné recepty Dezerty Dorty Fitness a zdravé Jaro Léto Podzim Zima
Zdroj: www.afternoonrecipes.com
Hodnocení a komentáře




20. 9. 2018
Nevím kde udělaly ostatní chybu, ale dělala jsem přesně podle receptu a i když je strukturově na vidličku (což asi má být) tak se povedl. Manžel prohlásil, že ho můžu dělat klidně každý den. Před vychladnutím jsem taky váhala jak dopadne, ale po ztuhnutí čokolády a másla se to srovnalo. Já si recept píšu a určitě někdy zopakuju.
Odpovědět




3. 8. 2018
Tak nevím, kde holky udělaly chybu, ale dnes jsem dort upekla a je opravdu božsky. Jedinou změnou, kterou jsem si dovolila udělat byla ta voda. Místo vody jsem totiž použila pecici papir, který jsem do formy vložila. Dort jsem pak pekla asi o 5 minut déle, než je uvedeno v receptu.
Odpovědět




26. 11. 2017
Tak jsem taky zkusila vcera tento recept a vubec se nedivim ,ze uz tu jednu kritiku sklidil.Drzela jsem se presne psaneho postupu a stejne jsem musela dort nechat pect o 45 min. dele nez je zde uvedeno.A i presto je dort zespoda jak bahínko.Akorat zbytecne plytvani surovinami.Autorce receptu bych to nejradeji nakydala na hlavu!!!
Odpovědět


1. 11. 2017
No tak nevím, kde jsem udělala chybu…..vše krásně vyšleháno, těsto chutné, dala jsem péct do formy 20 cm, jak je uvedeno….to už se mi zdálo jako nesmysl…..do formy 26 cm by to bylo akorát, samozřejmě se to neupeklo, pokračovala jsem v pečení nadále při vyšší teplotě, a čekala a čekala na zázrak, ten se nekonal. Vyklopila jsem a uvnitř naprosto syrové. Tak jsem to nakydala zpět do formy a dala opět péct…..hm to bude určitě mňamka. Věřím, že je to dobré, ale pokud těsto vyšleháte v robotu, tak určitě nedávat do tak malé formy. No musím říct, že už se mi opravdu dlouho nepodařilo zkazit něco takového jako toto. Díky za recept ;o(( a hodně zdaru ostatním.
Odpovědět