Dýňová káva s kořením

Dýně hokaido je opravdu báječná surovina. Nejen že je zdraví prospěšná (více o účincích dýně jsem psala na blogu), ale můžete z ní připravit slaný pokrm, sladký pokrm a dokonce i nápoj! Připravit z dýně kafíčko mě inspiroval obrázek na některém zahraničním webu a tak jsem hned zkusila vymyslet svoji verzi této kávy.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • 2 vrchovaté lžíce dýňového pyré
  • 2 lžičky instantní kávy
  • lžičku kardamomu
  • půl lžičky skořice
  • 3 hřebíčky
  • nebo 1 – 2 lžičky perníčkového koření

Postup

1

Všechny ingredience dejte společně do rendlíku a na mírném plameni, za občasného míchání přiveďte k varu. Poté stáhněte z plotýnky a můžete servírovat. Ideálně posypanou skořicí.

2

Dýňovou kávu můžete pít teplou i studenou. V lednici vám vydrží cca týden.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hraběnčin koláč

Čokoládová smoothie bowl s ledovou kávou

Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší

Salát s ananasem, krevetami a balsamicovým vinaigrette

Tuniakové karbonátky

Kokosová bábovka

Ovesné donutky

Banánová bábovka s ořechy a čokoládou

Polentovo kokosový koláč se švestkami a mákem

Jáhelník s krémem ze sýru cottage a jahodami

Domácí rohlíčky plněné tvarohem s pomerančovou příchutí

Řepovo-cuketové „bramboráky“ bez smažení