fbpx

Ingredience na 8 porcí

Suroviny:

  • 170 g hladké mouky 
  • 300 g krupicového cukru 
  • šťáva ze 2 citrónu 
  • nastrouhaná kůra ze 2 citrónu 
  • 4 vajíčka 
  • 230 g másla
  • 1/4 lžičky soli 

 
Citrónová glazura: 

  • 150 g moučkového cukru 
  • 3 lžíce citrónové šťávy 
  • (pár kapek vody) 

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Formu vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem.

2

Do mísy robotu přidáme prosátou mouku, cukr, sůl a máslo a vše prošleháme do hladké směsi. V jiné misce si smícháme vajíčka, citrónovou šťávu a kůru a vzniklou směs nalijeme k máslovému těstu a mixujeme ještě tak jednu minutu. Řidší těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut. Dezert necháme chvíli chladnout ve formě, pak ho vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

3

Citrónová glazura
V mističce promícháme moučkový cukr s citrónovou šťávou. Pokud je směs moc hustá, přidáme pár kapek vody. Připravenou glazurou potřeme vychladlý korpus, necháme chvíli zatuhnout.

Lemony lemonies
4

Lemonies podáváme s pořádným kopečkem čerstvé šlehačky.

Poznámka

Recept je velice jednoduchý, plný citronové svěžesti. A kdo chce, může do těsta přidat kokos nebo bílou čokoládu. Uvedená doba pečení je 25 minut, ale já měla Lemonies v troubě asi hodinu - mám starší troubu. Vrch dezertu jsem měla hodně tmavý, takže jsem dezert po vychladnutí otočila. Na fotce můžete vidět, že spodek má tmavší okraj a vrch je světlý.

Mohlo by vás zajímat:
Dezerty

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře