Suroviny:
Citrónová glazura:
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Formu vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem.
Do mísy robotu přidáme prosátou mouku, cukr, sůl a máslo a vše prošleháme do hladké směsi. V jiné misce si smícháme vajíčka, citrónovou šťávu a kůru a vzniklou směs nalijeme k máslovému těstu a mixujeme ještě tak jednu minutu. Řidší těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut. Dezert necháme chvíli chladnout ve formě, pak ho vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
Citrónová glazura
V mističce promícháme moučkový cukr s citrónovou šťávou. Pokud je směs moc hustá, přidáme pár kapek vody. Připravenou glazurou potřeme vychladlý korpus, necháme chvíli zatuhnout.
Lemonies podáváme s pořádným kopečkem čerstvé šlehačky.
Recept je velice jednoduchý, plný citronové svěžesti. A kdo chce, může do těsta přidat kokos nebo bílou čokoládu. Uvedená doba pečení je 25 minut, ale já měla Lemonies v troubě asi hodinu – mám starší troubu. Vrch dezertu jsem měla hodně tmavý, takže jsem dezert po vychladnutí otočila. Na fotce můžete vidět, že spodek má tmavší okraj a vrch je světlý.