Jarní salát s kapustou, pikantní cizrnou a domácím dresingem
Jaro se pomalu blíží a tak je třeba se na něj náležitě připravit. Uvařte si osvěžující salát tvořený čerstvou kapustou, pečenou cizrnou s pikantním kořením a domácím dresingem. Dobře vás zasytí a nabije energií. Recept je také vhodný pro bezlepkové i veganské stravování.

Ingredience na 3 porce
- 300 g čerstvé kapusty, nahrubo nasekané
Cizrna
- 450 g uvařené cizrny
- 1.5 lžíce olivového oleje
- 2.5 – 3 lžíce tandoori masala koření
Dresing
- 1 palička česneku
- 1/4 hrnku tahini
- 2 lžíce olivového oleje + trochu na cizrnu
- šťáva ze dvou citrónů
- 1-2 lžíce javorového sirupu
- špetku soli a pepře
- horká voda na případné zředění dresingu
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Paličku česneku rozdělte na jednotlivé stroužky, ale neloupejte. Předehřejte troubu na 190 °C. Do mísy nasypte cizrnu a promíchejte ji s kořením a olivovým olejem. Na plech s okraji vsypte cizrnu a přidejte česnek. Vše pokapejte trochou olivového oleje a pečte přibližně 20 až 23 minut, nebo dokud se česnek lehce nezbarví dohněda a nezačne vonět.

Oloupejte stroužky česneku a vložte do misky. Přídejte ostatní suroviny na dresing a smíchejte s postupným rozmačkáním česneku do směsi.

Do velké mísy vložte kapustu, přelijte lžící citrónové šťávy a trochou olivového oleje. Promíchejte, přilijte dresing a nasypte cizrnu.

Nutriční hodnoty (1 porce): Kalorií: 494 Tuk: 29g Nasycené tuky: 4g Karbohydráty: 46g Cukr: 5.8g Sodík: 80mg Vláknina: 13g Bílkoviny: 17g
Mohlo by vás zajímat:
cizrna Bez laktózy Bez oříšků Bezlepkové Fitness a zdravé Jaro Léto Luštěniny Paleo Podzim Přílohy Pro diabetiky Saláty Veganské Vegetariánské Zima
Zdroj: minimalistbaker.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře