fbpx

Květák s tymiánem pečený v troubě

Bez předváření, bez ulepených rukou z obalování a bez pracného smažení. A navíc je mnohem zdravější. :)

fritata edit-1-2

Ingredience na 4 porce

  • 4 vejce
  • 6 lžic hladké mouky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1 hlava květáku
  • cca hrnek (kukuřičné) strouhanky na obalení
  • olej na potření (nemusí být)

Postup

Celkový čas přípravy: 50 min

1

Troubu předehřejte na 200 ° C.

2

Ve větší míse rozmíchejte vejce, přidejte mouku, tymián a sůl a vše promíchejte v hladké těstíčko.

3

Hlavu květáku natrhejte na malé růžičky, přidejte do mísy a promíchejte, aby byla každá růžička zcela obalená těstíčkem.

4

Do většího sáčku přidejte strouhanku a k ní i růžičky květáku. Sáček uzavřete a protřepejte jej. Růžičky se rovnoměrně obalí strouhankou.

5

Obalený květák dejte na plech vyložený pečícím papírem. Pokud chcete, potřete jej olejem. Potřený květák lépe vypadá, ale nám popravdě více chutnal květák nepotřený. Měl výraznější tymiánovou chuť.

6

Pečte 40 min na 200 ° C. Můžete podávat se šťouchanými bramborami s máslem a jarní cibulkou.

Mohlo by vás zajímat:
Recepty s květákem Bez laktózy Bez oříšků Brambory Fitness a zdravé Hlavní jídla Jaro Léto Podzim Pro diabetiky Vegetariánské Zima

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře