Květák s tymiánem pečený v troubě
Bez předváření, bez ulepených rukou z obalování a bez pracného smažení. A navíc je mnohem zdravější. :)
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 4 vejce
- 6 lžic hladké mouky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička soli
- 1 hlava květáku
- cca hrnek (kukuřičné) strouhanky na obalení
- olej na potření (nemusí být)
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 ° C.
2
Ve větší míse rozmíchejte vejce, přidejte mouku, tymián a sůl a vše promíchejte v hladké těstíčko.
3
Hlavu květáku natrhejte na malé růžičky, přidejte do mísy a promíchejte, aby byla každá růžička zcela obalená těstíčkem.
4
Do většího sáčku přidejte strouhanku a k ní i růžičky květáku. Sáček uzavřete a protřepejte jej. Růžičky se rovnoměrně obalí strouhankou.
5
Obalený květák dejte na plech vyložený pečícím papírem. Pokud chcete, potřete jej olejem. Potřený květák lépe vypadá, ale nám popravdě více chutnal květák nepotřený. Měl výraznější tymiánovou chuť.
6
Pečte 40 min na 200 ° C. Můžete podávat se šťouchanými bramborami s máslem a jarní cibulkou.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}