Květák s tymiánem pečený v troubě
Bez předváření, bez ulepených rukou z obalování a bez pracného smažení. A navíc je mnohem zdravější. :)

Ingredience na 4 porce
- 4 vejce
- 6 lžic hladké mouky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička soli
- 1 hlava květáku
- cca hrnek (kukuřičné) strouhanky na obalení
- olej na potření (nemusí být)
Postup
Celkový čas přípravy: 50 min
Troubu předehřejte na 200 ° C.
Ve větší míse rozmíchejte vejce, přidejte mouku, tymián a sůl a vše promíchejte v hladké těstíčko.
Hlavu květáku natrhejte na malé růžičky, přidejte do mísy a promíchejte, aby byla každá růžička zcela obalená těstíčkem.
Do většího sáčku přidejte strouhanku a k ní i růžičky květáku. Sáček uzavřete a protřepejte jej. Růžičky se rovnoměrně obalí strouhankou.
Obalený květák dejte na plech vyložený pečícím papírem. Pokud chcete, potřete jej olejem. Potřený květák lépe vypadá, ale nám popravdě více chutnal květák nepotřený. Měl výraznější tymiánovou chuť.
Pečte 40 min na 200 ° C. Můžete podávat se šťouchanými bramborami s máslem a jarní cibulkou.
Mohlo by vás zajímat:
Recepty s květákem Bez laktózy Bez oříšků Brambory Fitness a zdravé Hlavní jídla Jaro Léto Podzim Pro diabetiky Vegetariánské Zima