Kuřecí „čína“ s paprikami, česnekem a balsamikem za půl hodiny

Tento recept na kuřecí Kung pao je velmi jednoduchý, chuťově výborný a přílohu volíte sami dle své chuti. Doporučujeme rýži, ale i nudle jsou skvělé :).
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: 2

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 g kuřecích prsou, bez kůže a kosti, nakrájených na kousky
  • 1 lžíce balsamika
  • 2 lžíce kuřecího vývaru
  • 1/2 žluté papriky, nakrájená na kousky
  • 1/2 červené papriky, nakrájená na kousky
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 2 lžičky oleje
  • 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 1/3 hrnku pražených arašídů, nesolených

Postup

1

V míse smíchejte kuřecí kousky, lžičku sojové omáčky a škrob. Nechtě 10 minut odpočívat.

2

Rozehřejte na plotně velkou pánev. Přilijte olej a přisypte kuřecí kousky. Orestujte je tak, aby žádný nebyl úplně syrový.

3

Poté přidejte česnek a nakrájené papriky. Chvilku restujte a přidejte zbývající lžičku sójové omáčky, vývar a balsamiko. Přiveďte k varu a přibližně 2 minuty vařte, nebo dokud není kuře propečené.

4

Posypejte arašídy a podávejte s přílohou dle chuti.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Delikátní domácí karamel hotový za 10 minut

Kukuřičné penne s tuňákem a čerstvou zeleninou

Luxusní cukroví – Dortová lízátka

Čokoládový dort z červené řepy

Vanilkovo – karamelové lasagne pro odvážné

6 receptů na osvěžující ovocnou Sangrii

Tradiční houbový kuba s pečenými žampiony

Křehký podzimní koláč se štědrou porcí jablek a skořice

Black forest cake

Výživný nápoj z chia semínek

Octové brambůrky bez fritování

Brokolicova ryza