fbpx

Zapékaný květák s brokolicí, sýrem a řeckým jogurtem

Obědová rychlovka, která obsahuje poctivou porci zeleniny skrytou za vrstvou sýra, takže i děti se budou oblizovat :).

  • Doba přípravy: 45 minut
  • Porce: 4
Recept na zapékaný květák s brokolicí a rajčatovou omáčkou

Ingredience

  • 1 střední květák
  • 1 malá brokolice

Omáčka

  • 240 ml mléka
  • 230 ml řeckého jogurtu
  • 100 ml olivového oleje
  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 100 g sýru
  • sůl a pepř

Postup

Krok 1

Květák i brokolici rozdělte na malé růžice a uvařte je ve ve vroucí vodě doměkka.

965746975ede33f960b87bc774022246_view_l

Krok 2

Na omáčku smíchejte jogurt, vejce, mouku, kypřící prášek, mléko, petrželku, sůl, pepř a olej. Promíchejte do hladké směsi. Předehřejte troubu na 200 °C. Zeleninu zalijte 2/3 množství omáčky a směs přendejte do vymazané zapékací mísy. Přilijte zbytek omáčky a pečte, dokud se směs trochu neopeče. Poté posypejte strouhaným sýrem a pečte dalších deset minut.

5dbc57a1522915de7d26e227beb7d10b_view_l

Krok 3

Poté vyndejte z trouby a nechte chvíli chladnout. Poté rozřežte a podávejte.

911dd1b9c4fb193c7a3c4ae418c145b3_view_l

Mohlo by vás zajímat:
brokolice olivový olej pečení petržel Recepty s květákem řecký jogurt slané recepty smetana snadné recepty sýr Hlavní jídla Vegetariánské

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře