Domácí dýňové máslo bez tuku
Oproti klasickému másla takřka bez tuku. Příjemně sladké s plnou chutí zázvoru a dýně. Takové je domácí dýňové máslo. Toto máslo se výborně hodí nejen ke sladkému pečivu, ale také k sýru, či toustu.

Ingredience na 20 porcí
- cca 4 šálky čerstvé dýně na kostičky
- 1 1/4 šálku javorového sirupu
- 1/2 šálku jablečné šťávy
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1/4 lžička soli
Postup
Celkový čas přípravy: 420 min
Příprava je opravdu snadná. Všechny výše uvedené suroviny dáme do hrnce, promícháme a na mírném plameni vaříme po dobu 5-6 hodin. Hotovo máme, pokud nám vznikne hustá a celistvá hmota.

Poté necháme minimálně hodinu vychladnout. Ideální je však přes noc. Poté přeložíme do uzaviratelných sklenic. Máslo nám vydrží týden v lednici nebo po dobu 6 měsíců v mrazáku, popř. můžeme zavařit.

Postup
Krok 1 Příprava je opravdu snadná. Všechny výše uvedené suroviny dáme do hrnce, promícháme a na mírném plameni vaříme po dobu 5-6 hodin. Hotovo máme, pokud nám vznikne hustá a celistvá hmota.
Krok 2 Poté necháme minimálně hodinu vychladnout. Ideální je však přes noc. Poté přeložíme do uzaviratelných sklenic. Máslo nám vydrží týden v lednici nebo po dobu 6 měsíců v mrazáku, popř. můžeme zavařit.
Náš tip: Ke snídani doporučujeme natřít housku trochou tvarohem a dýňovým máslem, uvidíte, že si pochutnáte 🙂
Poznámka
Ke snídani doporučujeme natřít housku trochou tvarohem a dýňovým máslem, uvidíte, že si pochutnáte
Mohlo by vás zajímat:
dýně fitness recepty javorový sirup skořice zázvor zdravé recepty Bezlepkové Dýně Fitness a zdravé Snídaně a svačiny
Zdroj: bakedbree.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře