Nejdříve si očistěte zeleninu. Na hlubší pánev (ideálně typu wok) dejte máslo a pokrájenou cibulku. Až cibulka zesklovatí, přidejte na drobnější kousky nakrájený květák a přikryjte pokličkou. Mezitím co se bude dusit nakrájejte žampiony a přihoďte je ke květáku. Pokud je potřeba, podlijte troškou vody, ať se květák nepřipálí. Přidejte i kukuřici a hrášek. Nakrájejte cuketu na kostičky a přihoďte na pánev. Nechte cca pět minutek podusit, ať cuketa trochu povolí. Česnek nastrouhejte nebo prolisujte a zamíchejte do květákové směsi. Stejně tak do směsi zamíchejte zakysanku, sladkou chilli omáčku, půl – 1 lžičku kurkumy (dle chuti), osolte a opepřete a přidejte nasekané (nebo sušené) bylinky. Nechte už jen prohřát, ať není zelenina rozvařená.
A podávejte ideálně s novými brambory. Já je jen hodila na zapékací misku, osolila, pocákala olejem a dala na ně snítky rozmarýnu a na hodinku do trouby.