Pravé americké lívance

Už jako děti máme jsme měli rádi lívance. Mě vždycky zajímalo, jak v Americe dělají ty svoje nadýchané lívance (pancakes). Receptů je nespočet a jsem jeden našel a zkusil

Jarda Poustecký

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 180 g hladké mouky
  • 2 ks čerstvých vajec
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 275 ml mléka
  • 50 g cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička přírodního vanilkového extraktu
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • olivový olej

Postup

1

Do mísy si rozklepneme vejce a přidáme cukr. Obě přísady smícháme a přidáme rozpuštěné máslo. Opět smícháme a poté přidáme vanilkový extrakt a mléko. Znovu smícháme, přidáme hladkou mouku (nejlépe prosátou), sůl a prášek do pečiva. Naposledy důkladně promícháme.

2

Rozehřejeme si pánev na střední stupeň. Kápneme trochu olivového oleje na pánev a pomocí ubrousku jej rozetřeme.

3

Naběračkou nabereme jednotlivý lívanec. Ten otáčíme jakmile spodní strana bude mít takovou zlatohnědou barvu a stejně tak osmahneme i druhou stranu.

4

Jednotlivé lívance dáme na připravený talíř nebo mřížku a máme hotovo

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Obrácený koláč s červenou řepou

Bezlepkoví kakaoví medvídci s chia semínky a jogurtem

Kulajda z bešamelu

Jednoduché slunečnicové bonbóny

Kinder Pingui – poctivé řezy s oříšky

Skořicové muffiny s ostružinami

Cuketové slané placičky

Zapečená brokolice s černým kořenem

Mandlové lívance

Gnocchi s pečenou dýní, špenátem a bylinkami

Domácí křupavé bagety s dýňovými a slunečnicovými semínky

Zapékané mleté hovězí se zeleninou, bramborami a sýrem