Drobenka:
Potírání:
Do misky dáme mouku, uděláme důlek a připravíme v něm kvásek z kvasnic, vlažného mléka, trošku cukru a necháme ho vzejít.
Potom přidáme cukr, rozpuštěné máslo, žloutky, rum, nastrouhanou citronovou kůru, špetku soli , zbytek mléka a zaděláme těsto.
Z těsta tvoříme malé kuličky, které zlehka ´´rozplácneme´´ a naplníme směsí - tvarohová, maková, povidlová a ořechová.
Nakonec koláčky posypeme drobenkou, připravenou z mouky, cukru a změklého másla.
Koláčky pečeme asi 15 minut v troubě při 180 °C. Horké koláčky, vytažené z trouby ze spodní strany zlehka máčíme směsí z rozpuštěného másla a rumu. Tato směs udrží koláčky měkké a vláčné.