Svatební koláčky

Lucie Šádková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • citronová kůra
  • 40g droždí
  • 200 ml mléka
  • 3 ks žloutky
  • 2 lžíce rum
  • 150 g cukr moučka
  • 300 g polohrubá mouka
  • špeteka soli

Drobenka:

  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • vanilkový cukr

Potírání:

  • máslo
  • rum

Postup

1

Do misky dáme mouku, uděláme důlek a připravíme v něm kvásek z kvasnic, vlažného mléka, trošku cukru a necháme ho vzejít.

2

Potom přidáme cukr, rozpuštěné máslo, žloutky, rum, nastrouhanou citronovou kůru, špetku soli , zbytek mléka a zaděláme těsto.

3

Z těsta tvoříme malé kuličky, které zlehka ´´rozplácneme´´ a naplníme směsí - tvarohová, maková, povidlová a ořechová.

4

Nakonec koláčky posypeme drobenkou, připravenou z mouky, cukru a změklého másla.

5

Koláčky pečeme asi 15 minut v troubě při 180 °C. Horké koláčky, vytažené z trouby ze spodní strany zlehka máčíme směsí z rozpuštěného másla a rumu. Tato směs udrží koláčky měkké a vláčné.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Velikonoční zajíček

Domácí křupavý chléb

Čokoládovo-cuketová buchta

Jednoduché banánové sušenky

Smažené lilky

Bezlepkové muffiny s pomerančem, brusinkami a ořechy

Svěží letní melounové nanuky s kokosovým mlékem a kiwi

Křehké broskvové řezy s borůvkami

Tvarohová bábovka

Snadná a rychlá omeleta za špaget z italské kuchyně

Sovičkový čoko dortík

Francouzské toasty