Hruška
Tvaroh
Čokoládový písek
Hrušku očistíme, vykrojíme jadřinec a zalejeme rumem a medem. Necháme marinovat 1h (ideální přes noc). Poté hrušku na másle opečeme ze všech stran a posypeme cukrem a přelejeme marinádou a 2 min provaříme a odstavíme.
Tvaroh smícháme s cukrem a rumem a důkladně prošleháme šlehačem. Necháme odpočinout v ledničce.
Čokoládový písek: Cukr a vodu smícháme v rendlíku a přivedeme k varu. Uděláme cukerný rozvar ( z rendlíku pujde minimum páry) konzistence bude sirupová. Poté vložíme čokoládu a stáhneme z tepla. Stále mícháme až do vychladnutí, kdy se nám udělá čokoládová sypká hmota. Jako dekoraci jsem použil čokoládový lůpínek, vlašské ořechy a mátu. Dobrou chuť.