Hruška na medu s ořechy, čokoládový písek, tvaroh

Jeden dezert z podzimní inspirace :)

Hruška na medu s ořechy, čokoládový písek, tvaroh

Ingredience na 1 porce

Hruška

  • 1x máslová hruška
  • oříšek másla
  • 1x lžíce cukru
  • 2x lžíce medu
  • vlašské ořechy
  • 100ml rumu

Tvaroh

  • 200g plnotučného tvarohu
  • 3x lžíce moučkového cukru
  • 1x lžíce rumu

Čokoládový písek

  • 50g čokolády
  • 200 ml vody
  • 100g cukru

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Hrušku očistíme, vykrojíme jadřinec a zalejeme rumem a medem. Necháme marinovat 1h (ideální přes noc). Poté hrušku na másle opečeme ze všech stran a posypeme cukrem a přelejeme marinádou a 2 min provaříme a odstavíme.

2

Tvaroh smícháme s cukrem a rumem a důkladně prošleháme šlehačem. Necháme odpočinout v ledničce.

3

Čokoládový písek: Cukr a vodu smícháme v rendlíku a přivedeme k varu. Uděláme cukerný rozvar ( z rendlíku pujde minimum páry) konzistence bude sirupová. Poté vložíme čokoládu a stáhneme z tepla. Stále mícháme až do vychladnutí, kdy se nám udělá čokoládová sypká hmota. Jako dekoraci jsem použil čokoládový lůpínek, vlašské ořechy a mátu. Dobrou chuť.

Mohlo by vás zajímat: Bezlepkové, Dezerty a dorty, Hotové do 30 minut, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře