Hruška na medu s ořechy, čokoládový písek, tvaroh

Jeden dezert z podzimní inspirace :)

Tomik

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Hruška

  • 1x máslová hruška
  • oříšek másla
  • 1x lžíce cukru
  • 2x lžíce medu
  • vlašské ořechy
  • 100ml rumu

Tvaroh

  • 200g plnotučného tvarohu
  • 3x lžíce moučkového cukru
  • 1x lžíce rumu

Čokoládový písek

  • 50g čokolády
  • 200 ml vody
  • 100g cukru

Postup

1

Hrušku očistíme, vykrojíme jadřinec a zalejeme rumem a medem. Necháme marinovat 1h (ideální přes noc). Poté hrušku na másle opečeme ze všech stran a posypeme cukrem a přelejeme marinádou a 2 min provaříme a odstavíme.

2

Tvaroh smícháme s cukrem a rumem a důkladně prošleháme šlehačem. Necháme odpočinout v ledničce.

3

Čokoládový písek: Cukr a vodu smícháme v rendlíku a přivedeme k varu. Uděláme cukerný rozvar ( z rendlíku pujde minimum páry) konzistence bude sirupová. Poté vložíme čokoládu a stáhneme z tepla. Stále mícháme až do vychladnutí, kdy se nám udělá čokoládová sypká hmota. Jako dekoraci jsem použil čokoládový lůpínek, vlašské ořechy a mátu. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Těstovinový salát s domácím balkánským sýrem

Zdravý makovo-jablečný koláč bez mouky

Kuřecí prsa s houbami shiitake

Pečený zelný květ

Tradiční velikonoční ptáčci, které zvládne každý

Šátečky z listového těsta se špenátem a tempehem

Božské čokoládové smoothie plné zdraví

Smažené špenátové kuličky

Medové perníčky i ozdoba na hrneček

Vanilkovo – karamelové lasagne pro odvážné

Melounovo-okurková limonáda

Vegetariánské trojúhelníčky samosa