Avokádový hummus

Jestli je "pomazánka", kterou zbožňuji ze všeho nejvíce, pak je to právě hummus. Hummus je unikátní v tom, že se dá vyrobit na milion způsobů. Já se s Vámi dnes podělím o můj oblíbený s avokádem. Co se týká mixování cizrny, můžete použít mixér ponorný, pokud nemáte stolní. Sice se trošku nadřete, ale i tak to stojí za to. Kmín použijte římský, ne obyčejný. Pokud chcete variantu RAW hummusu, tak není problém. Jen cizrnu nevařte :).

Jenny

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 hrnky vařené cizrny
  • avokádo
  • šťáva z 1 citrónu
  • 2 PL Tahiny (sezamová pasta)
  • 4 PL olivového oleje
  • 1 dcl vody z vařené cizrny
  • 2–3 lžičky římského kmínu
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř

Postup

1
Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Druhý den ji uvaříme do měkka a 1dcl vody dáme bokem.
2
Zbytek slijeme, cizrnu vložíme do mixéru společně s avokádem, česnekem, šťávou z citrónu, tahini, olivovým olejem, římským kmínem, solí, pepřem a mixujeme do hladka. Pokud je směs příliš hustá, zředíme vodou z cizrny.
3
Servírujeme, jak je libo, na chleba, jako přílohu... fantazii se meze nekladou :).
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křehký koláč plněný čokoládou a tvarohovým krémem

Jablečný koláč s tvarohem

Citronový koláč s pudinkovým krémem

Těstoviny funghetto s krevetami

Špaldoví ježci s dýňovými semínky

Domácí nutella

Fitness jogurtové lívance plné bílkovin za 30 minut

Fit jednoduchý ryžový nákyp

Rýžové mini pizzy

Zapékané brambory se zeleninou

Halušky se zelím, tempehem a vegan brynzou

Tradiční houbový kuba s pečenými žampiony