Avokádový hummus
Jestli je "pomazánka", kterou zbožňuji ze všeho nejvíce, pak je to právě hummus. Hummus je unikátní v tom, že se dá vyrobit na milion způsobů. Já se s Vámi dnes podělím o můj oblíbený s avokádem. Co se týká mixování cizrny, můžete použít mixér ponorný, pokud nemáte stolní. Sice se trošku nadřete, ale i tak to stojí za to. Kmín použijte římský, ne obyčejný. Pokud chcete variantu RAW hummusu, tak není problém. Jen cizrnu nevařte :).
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 2 hrnky vařené cizrny
- avokádo
- šťáva z 1 citrónu
- 2 PL Tahiny (sezamová pasta)
- 4 PL olivového oleje
- 1 dcl vody z vařené cizrny
- 2–3 lžičky římského kmínu
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř