Domácí bezinkový sirup se skořicí a badyánem

Není nic lepšího než pravý domácí sirup! Bez éček, přebytečného cukru a konzervantů. Zkuste recept na domácí bezinkový sirup, který krásně voní a je plný aromatického koření a vitamínů z medu.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Zázvor opláchněte, nakrájejte na tenké plátky a dejte do velkého hrnce. Zázvor nemusíte loupat.

Domácí bezinkový sirup se skořicí a badyánem

Krok 2

Přidejte bezinky, hřebíček, badyán a skořici.

Domácí bezinkový sirup se skořicí a badyánem
Domácí bezinkový sirup se skořicí a badyánem

Krok 3

Vlijte vodu a přiveďte k varu.

Domácí bezinkový sirup se skořicí a badyánem

Krok 4

Na mírném ohni vařte asi hodinu. Poté vypněte a nechte směs vychladnout. (až se z ní nebude kouřit) Vyndejte zázvor a bezinky.

Domácí bezinkový sirup se skořicí a badyánem

Krok 5

Sirup přeceďte a nechte zchladnout, dokud nebude mít teplotu okolo 40 °C. Poté přidejte med. Dobře rozmíchejte.

Domácí bezinkový sirup se skořicí a badyánem
Domácí bezinkový sirup se skořicí a badyánem

Krok 6

nechte sirup úplně vychladnout, neplňte jím uzavíratelné sklenice a uchovávejte v lednici.

Domácí bezinkový sirup se skořicí a badyánem


Ingredience

  • 2 hrnky sušených bezinek
  • 1 větší čerstvý zázvor
  • 4 tyčinky celé skořice
  • 6 hvězdiček badyánu
  • 18 hřebíčků
  • 3 litry vody
  • 4 hrnky medu
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krtkův dort

Kaše z hokkaida, papriky a tofu se smaženou cuketou

Celozrnné muffiny s datlemi

Řecký salát

Mleté maso zapečené s bramborovou kaší

Video: Pikantní kuřecí fajitas s těstovinami z jednoho hrnce

Super snadné slaninové krekry

Ombre dort s překvapením na řezu

Křupavý smažený celer

Těstovinový salát s tuňákem

Zapečené jáhly se zeleninou a tempehem

Pikantní cuketová směs na topinky