Domácí bezinkový sirup se skořicí a badyánem

Není nic lepšího než pravý domácí sirup! Bez éček, přebytečného cukru a konzervantů. Zkuste recept na domácí bezinkový sirup, který krásně voní a je plný aromatického koření a vitamínů z medu.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Zázvor opláchněte, nakrájejte na tenké plátky a dejte do velkého hrnce. Zázvor nemusíte loupat.

Krok 2

Přidejte bezinky, hřebíček, badyán a skořici.

Krok 3

Vlijte vodu a přiveďte k varu.

Krok 4

Na mírném ohni vařte asi hodinu. Poté vypněte a nechte směs vychladnout. (až se z ní nebude kouřit) Vyndejte zázvor a bezinky.

Krok 5

Sirup přeceďte a nechte zchladnout, dokud nebude mít teplotu okolo 40 °C. Poté přidejte med. Dobře rozmíchejte.

Krok 6

nechte sirup úplně vychladnout, neplňte jím uzavíratelné sklenice a uchovávejte v lednici.


Ingredience

  • 2 hrnky sušených bezinek
  • 1 větší čerstvý zázvor
  • 4 tyčinky celé skořice
  • 6 hvězdiček badyánu
  • 18 hřebíčků
  • 3 litry vody
  • 4 hrnky medu
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nadýchaný čokoládový krém s malinami a kokosovou šlehačkou

Muffiny s kousky čokolády

Horký grog mango { božkov }

Malinové brownies

Koláč s meruňkami a se sušenkami amaretti

Tagliatelle se salsicciou a cherry rajčaty

Vláčná jablečná roláda se skořicí a krémem s příchutí vaječného koňaku

Mňamózní čokoládička

Lehké kuřecí kari

Domácí pirožky se sýrem

Millefeuille s rumem

Jáhelník s jablky