Moravské koláče

Dřív jsem se přímo děsila kynutých těst, ale zkusila jsem to jednou a teď s kynutým těstem pracuji velice ráda. Přímo tento recept se mi osvědčil už několikrát a proto se ho nebojte zkusit :).

KitchenKitten

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

těsto:

  • 250g hladké mouky
  • 250g polohrubé mouky
  • 125g másla
  • 100g cukru
  • 2 vejce
  • 250ml mléka
  • 1 kostka droždí
  • ½ lžičky soli

náplň tvarohová:

  • 250g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • 50g cukru

náplň povidlová:

  • švestková povidla
  • rum

drobenka:

  • 50g změklého másla
  • 100g hrubé mouky
  • 100g moučkového cukru
  • 1 vejce na potření

Postup

1

Těsto:
Nahřeji 100 ml mléka do kterého přidám 2 lžíce cukr a nadrobím droždí. Nechám vzejít kvásek. Dobře vzešlý kvásek poznám podle tvořících se bublinek na povrchu.
Mouku proseju do mísy, vmíchám sůl, cukr, zbytek mléko s rozšlehanými vejci, povolené máslo a kvásek. Dobře vypracuji v hladké těsto, které nechám asi 60 – 90 minut kynout na teplém místě.

2

Náplň tvarohová:
Tvaroh umíchám s vejcem a cukrem.

3

Náplň povidlová:
Švestková povidla umíchám s rumem dle chuti.

4

Drobenka:
Drobenku připravím spojením másla s hrubou moukou a moučkovým cukrem.

5

Po vykynutí těsto ještě ručně propracuji a rozdělím si ho na kousky o hmotnosti cca 25g.

6

Každý kousek nejdříve zakulatím a pak udělám placičku na kterou nanesu vždy trochu tvarohové náplně, tu pečlivě do těsta zabalím a opět zakulatím. Spojem položím na plech. Do bochánku udělám důlek, pomažu vajíčkem, naplním povidly a zasypu drobenkou. Nechám ještě 10 minut nakynout a poté peču při teplotě 170°C cca 20 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Italský koktejl

Sladké závitky s marmeládou z těsta se zakysanou smetanou

Třívrstvé kakaové řezy s jogurtem, karamelem a čokoládovou polevou

Maracuja sorbet s vodkou

Pomalu pečená panenka

Jahodovo-rebarborový crumble

Švestková povidla

Kuřecí jednohubky v schwarzwaldské šunce na party

Skvělá kombinace lasagní a rychlého toustu

Krásně nadýchaný a voňavý perník s dýňovým pyré

Rychlý fazolový burger

Mexický losos s květákovou rýží, avokádem a rajčaty