Jednoduché lilkové lasagne

Výborné pochutnáníčko.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • 1 lilek
  • cca 0,5–1 kg rajčat (nebo rajčat v plechovce)
  • 2–3 stroužky česneku
  • bazalku
  • 80–100 g mozzarelly
  • parmazán (či sýr dle chuti na posypání)
  • 2–3 plátky schwarzwaldské šunky
  • sůl
  • pepř
  • 1 bobkový list
  • olej

Postup

1

Lilek omyjte a nakrájejte na centimetrové plátky. Posolte a nechejte cca půl hodiny vypotit. Pak vodu otřete papírovým ubrouskem.

2

Na pánev nalijte trochu oleje a na něm všechny plátky lilku postupně opečte. Do jiného hrnce nalijte lžíci oleje a opečte chvíli 2–3 stroužky česneku. Poté k nim přihoďte pokrájená rajčata (můžete předtím odstranit slupku, pokud by vám vadila) nebo konzervovaná. Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a trochu nadrobno nakrájené bazalky (nebo sušené). Nechejte chvíli povařit.

3

Předehřejte si troubu na 200 stupňů. Pekáček vytřete troškou oleje, na dno dejte část rajčatové omáčky, na ni položte opečený lilek, na něj opraženou šunku pokrájenou na kousky a kousky mozzarelly. Takto vrstvěte dál. Konečná vrstva bude rajčatová omáčka, na kterou nastrouhejte parmazán či sýr dle chuti (já tentokrát použila uzený).

4

Dejte do trouby a pečte asi 25–30 minut. Po upečení vytáhněte z trouby a nechejte chvíli odpočinout, aby se vám "lasagne" lépe krájely.

5

Servírujte s lístkem bazalky, pečivem nebo těstovinami.

6

Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Makový koláč se švestkami a drobenkou

Rychlý tvarohový koláč s mákem, jablky a bez přidaného cukru

Nadýchaná mramorovaná bábovka ze šlehačkového těsta

Domácí italské gnocchi

Čokoládová smoothie bowl s ledovou kávou

Švestkové želé bonbóny

Zapečené brambory se zeleninou

Kuře teriyaki

Ostružinové smoothie

Mille feuille – listové řezy se žloutkovým krémem

Video: Dešťová kapka – japonský žele dortík na 2 způsoby

12 zdravých ovesných kaší, které nemusíte vařit